-
13. srpen 2023 Recepty
Jednoduchost a dokonalá chuť: to je naše kefírová hrnková buchta
Pokud patříte k těm, kteří v kuchařkách sahají po těch nejjednodušších receptech s co nejmenším počtem surovin, pak dávejte dobrý pozor. Tuto lahodnou hrnkovou buchtu byste totiž měli do svého repertoáru jednoznačně zařadit. Představujeme vám tímto dezert, který by aspiroval na cenu v kategorii “V jednoduchosti je krása”, a to ihned v moha disciplínách. Suroviny pro jeho přípravu nalezne doma téměř každý, k… Celý článek -
11. červenec 2023 Recepty
Clafoutis s třešněmi aneb letní král francouzských dezertů
Už jste někdy slyšeli o francouzském dezertu clafoutis? Lehký, vláčný, nadýchaný? Ano, to je on – tohoto léta šampion! Sezóna letních prázdnin totiž znamená jediné – sklizeň třešní je v plném proudu. Všudypřítomné třešňobraní přímo vybízí k přípravě tohoto koláče, který je na šťavnaté peckovice bohatý. Clafoutis je dezert připomínající českou bublaninu a doma si ho zvládne připravit se špetkou trpělivosti opravdu… Celý článek -
23. červen 2023 Recepty
Mattoni recept: koktejl Celebration s Mattoni Extra perlivou
Mattoni představila k oslavě 150. výročí založení značky unikátní novinku – limitovanou edici Mattoni Extra perlivou se 150% perlivostí. Je ideální k oslavám, osvěžení i přípravě nealkoholických koktejlů, např. koktejlu Celebration. Celý článek -
15. červen 2023 Recepty
Připravte si rychlé melounové recepty, které dodají vašemu létu šťávu
Vychutnejte si léto do poslední kapky s lahodnými recepty plnými šťavnatých melounů Bouquet. Sladké ovoce, které vyrostlo ve slunném Španělsku, nejen skvěle chutná, ale také se dobře připravuje. Je totiž bez pecek – díky speciálnímu šlechtění obsahuje jen malé množství měkkých jadérek. Ušetřete čas při vaření a dopřejte si nezapomenutelnou letní hostinu díky originálním… Celý článek -
14. červen 2023 Recepty
Čerstvé jarní odlehčení s kefírem a špenátovými palačinkami
Lidstvo se od nepaměti řídilo přírodními zákonitostmi. Ctilo cykly v přírodě, ze kterých pochází i řada pověr. Například sbírání bylin za úplňku byla věnována veliká pozornost. Následovalo období velkého odklonu od podobných pohanských zvyklostí, ale moderní člověk se opět k některým osvědčeným tradicím navrací. Dnes ve stejném postavení Měsíce tento zvyk používáme, když pokládáme specifické kameny do… Celý článek -
14. březen 2023 Recepty
Přivítejte jaro s kvalitními potravinami
Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i… Celý článek