Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

Domácí granola s bílým jogurtem a čerstvým ovocem

granulajogregi

Skvělý tip na víkendovou snídani, nebo svačinu, kterou si můžete přibalit do práce, případně dětem do školy. Domácí granola je krásně křupavá a plná ořechů, ale zároveň je její příprava velice rychlá a jednoduchá. S ohledem na roční období ji můžete dozdobit různými druhy ovoce. Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 50 min.
Náročnost: *

Ingredience:

100 g ovesných vloček
50 g celých mandlí
50 g vlašských ořechů
50 g lískových ořechů
10 g slunečnicových semínek
45 g medu
25 g oleje nebo másla
20 g kakaa
800 g bílého jogurtu
hrst různých druhů ovoce – maliny, borůvky, jahody

Postup:

1. Mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy překrájíme na menší kousky, přidáme slunečnicová semínka, ovesné vločky, kakao a vše promícháme. Přidáme olej, med a znovu vše promícháme. Granolu rovnoměrně rozprostřeme na pečicí papír a pečeme v troubě 30 minut na 160 °C. Během pečení granolu po 15 minutách promícháme a dopečeme. Hotovou granolu necháme vychladnout.

2. Bílý jogurt dáme do mísy, navrch poklademe granolu a nakrájené čerstvé ovoce.

Tip: Pokud máte tento typ snídaní v oblibě, doporučujeme si připravit větší množství granoly do zásoby. Vyjma bílého jogurtu a ovoce mějte všech surovin přibližně 2–3× více. Upečenou granolu jednoduše přesypete do uzavíratelné nádoby a takto připravená vydrží i několik týdnů.

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem
a mladým špenátem

regionalpo2

Jarní recepty se nesou především v duchu čerstvosti a svěžesti. A právě proto jsme se rozhodli pro tento typ snídaně. Mladý špenát, čerstvá vajíčka, bylinky, pečená slanina a domácí bulka? Pokud míváte po ránu velký hlad, určitě tento pokrm vyzkoušejte. Při výběru jednotlivých surovin myslete na důležitou věc. Kvalitní a především prověřené potraviny nesou některé z log kvality. Proto je při čtení jednotlivých etiket hledejte. Může se jednat o značky Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 90 min.
Náročnost: *

Ingredience:

450 g hladké mouky
30 g droždí
180 ml vody
7 vajec
50 ml oleje
20 g cukru
200 g slaniny
100 g másla
50 g mladého špenátu
1 stroužek česneku
5 g sezamu
větvička rozmarýnu
větvička tymiánu
špetka soli

Postup:

1. Do hladké mouky přidáme vlažnou vodu s rozmíchaným droždím a cukrem. Důkladně promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Přidáme 2 vejce, 30 ml oleje a sůl. Těsto důkladně uhněteme a necháme vykynout alespoň 60 minut. Poté těsto znovu prohněteme, rozdělíme po 100 gramech a vytvarujeme bochánky, které položíme na plech s pečicím papírem. Necháme 15 minut odležet. Během této doby bulky ještě nakynou.
2. Jednotlivé bulky potřeme jedním rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme v troubě na 200 °C přibližně 12 minut. Hotové bulky přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
3. Povolené máslo smícháme s nastrouhaným česnekem, na drobno nasekanými bylinkami, solí a promícháme. Vejce usmažíme na zbylém oleji na pánvi. Slaninu opečeme do zlatova.
4. Bulky namažeme máslem, přidáme mladý špenát, nakrájená rajčata na kolečka, slaninu
a vejce.

Tip: Pokud se rozhodnete tento pokrm využít k obědu, přidejte si k němu přílohu. Zpracovat můžete starší brambory a mrkve, které máte už nějaký čas v ledničce. Oloupejte je a nakrájejte na hranolky. V misce je osolte, posypejte sladkou paprikou a zakápněte pár kapkami oleje. Pečte rozprostřené na plech v troubě na 180 °C přibližně 30 minut
a průběžně kontrolujte, aby se nespálily.

Mrkvový fresh s jablky a čerstvou meduňkou

regionalpotnapoj

Lahodná šťáva z mrkve a jablek, která je nejen plná vitaminů, ale zároveň skvěle podtrhuje jaro kolem nás. Bylinky, v tomto případě meduňka, jsou pro toto období charakteristické a pokud je do šťáv a freshů přidáte, určitě nebudete litovat. Nápoj je rázem mimořádně osvěžující. Jednotlivé suroviny pro tento nápoj lze pořídit například na farmářském trhu. Podpoříte tak místní pěstitele a farmáře. U jednotlivých surovin se zaměřte na přítomnost některého z loga kvality. Takovým logem může být například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 15 min.
Náročnost: *

Ingredience:

2 kg mrkve
500 g jablek
50 g čerstvé meduňky

Postup:

1. Mrkev a jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do odšťavňovače. Vše důkladně promícháme a přidáme čerstvou meduňku.

Tip: Fresh lze také doplnit o mladý špenát, petrželovou nať nebo kopřivy.

Pohanková kaše s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem

Obrázek4regionalpot4

Někteří pohanku milují, druzí ji odmítají. Pohankovou kaši ale lze připravit na nespočet různých způsobů. Tentokrát vám přinášíme verzi s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem. Vyzkoušejte ji, třeba vás právě tahle kombinace chutí nadchne. Ať už se rozhodnete pro nákup na farmářském trhu, nebo v supermarketu, jednotlivé suroviny kupujte vždy s označením log kvality. Může se jednat o Klasu, Regionální potravinu nebo BIO.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 min.
Náročnost: **

Ingredience:

500 g pohanky
50 g cibule
2 stroužky česneku
5 g majoránky
100 g másla
4 vejce
20 ml oleje
200 g slaniny
50 ml octa
sůl, pepř
zeleninový nebo kuřecí vývar na podlití

Postup:

1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme pohanku, kterou uvaříme podle návodu. Pohanku podléváme vývarem, popřípadě vodou, osolíme a opepříme. Do hotové pohanky přidáme majoránku, máslo a dochutíme.
2. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, přidáme ocet, osolíme a naběračkou vytvoříme vodní vír, do kterého opatrně přidáme rozklepnuté vejce a vaříme přibližně 3 minuty. Poté vejce vyjmeme, položíme na ubrousek a necháme okapat.
3. Slaninu opečeme na pánvi do zlatova. Na hotovou kaši přidáme zastřené vejce
a opečenou slaninu.

Tip: Do pohankové kaše můžeme v průběhu jejího vaření přidat sušené houby. Ty je důležité nejprve zalít horkou vodou, například v hrnečku, a nechat odstát alespoň 10 minut. Houby společně s vodou, ve které se namáčely, následně přidáme do pohanky.

www.akademikvality.cz

 

Zdroj,foto: www.regionalnipotravina.cz

 

 

28. březen 2024
Dnes má svátek Soňa

Počasí


Naši partneři

logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek