Fine Gusto Nature - české jerky (sušené maso)

Fine Gusto Nature - české jerky (sušené maso)

www.finegusto.cz

ruka s masem
Fine Gusto je největším výrobcem sušeného masa v České republice. Kvalitní české sušené krůtí a hovězí maso si společnost vyrábí sama ve výrobně v Pardubicích. Na rozdíl od některých jiných výrobců jerky, Fine Gusto do sušeného masa nepřidává barviva, konzervanty a další přídatné látky. Zakladateli a jednateli společnosti jsou David Novák a Pavel Doležal.


„Od první chvíle, kdy jsme se rozhodli podnikat, jsme chtěli přijít s něčím, co bude zdravé a bude mít vysokou nutriční hodnotu. Přesně toto sušené maso splňuje. Navíc si maso vyrábíme sami, proto si můžeme být jisti, že ve finálním produktu není nic špatného,“ říká David Novák, jednatel a jeden ze zakladatelů firmy.


Sušené maso značky Fine Gusto obsahuje pouze maso a velmi malé množství soli. Jerky jsou tak plnohodnotnou svačinou, jelikož vysušené maso si ponechává veškeré živiny masa syrového a je tedy velice efektivním zdrojem energie. „Pokud to mám uvést na příkladu, tak 25 gramů masa Fine Gusto je vysušeno z 80 gramů syrového masa. Sušením odpaříme pouze vodu, výživová hodnota zůstává,“ dodává David Novák.


Sušené maso Fine Gusto se vyrábí z pouze vybraných libových kusů masa. Díky vysokému obsahu bílkovin jsou jerky vhodné nejen pro sportovce, ale pro každého, kdo má rád zdravé stravování, a především opravdovou chuť masa. Jde o ideální svačinku s velkým obsahem bílkovin. Ocení ji všichni, kdo vyznávají zdraví životní styl a zároveň hledají něco pohodlného, snack, který je pohodlně vždy po ruce.
Výrobky Fine Gusto se nyní prodávají na e-shopu společnosti, v sítích drogerií DM, v obchodech Tesco, Žabka, Point, dále v multikinech Cinestar, ve fitcentrech a také na volném trhu.
 maso1 2maso2 2              
O sušeném mase neboli jerky
Jerky je syrové maso, ze kterého je odstraněn tuk, následně je nakrájeno na proužky a vysušeno, aby nedošlo k znehodnocení. Toto sušení obvykle zahrnuje přidání soli, aby se zabránilo vývoji bakterií v mase. Slovo „jerky“ je odvozeno od slova „ch’arki“ (v Kečuánštině, jazyce jihoamerických Indiánů, výraz pro sušené, solené maso).

maso3 2FGPepperTurkey25 2
Společnost Fine Gusto Nature používá k výrobě jerky pouze vybrané kusy libového masa z farem od menších zemědělců. Jemně nasolené plátky (vždy méně než 2 procenta soli) masa silné 4 mm, suší po dobu několika hodin tak, aby si zachovaly chuť opravdového masa. Nasušené plátky následně ručně nakrájí na menší kusy, které jsou ideální ke konzumaci.

 

O společnosti Fine Gusto Nature
Fine Gusto Nature se specializuje na výrobu vysoce kvalitního hovězího a krůtího sušeného masa. Z názvu společnosti vyplývá, že cílem je vyrábět i balit kvalitní, přírodní a nutričně hodnotné potraviny bez přidaných barviv a konzervantů. Díky vysokému obsahu bílkovin a zanedbatelného množství soli je sušené maso Fine Gusto vhodné jak pro sportovce, tak i pro manažery v hektických dnech, nebo pro každého, kdo má rád skutečnou chuť masa. Manufakturní postupy firmy Fine Gusto Nature vychází z rodinných receptů a tradic. Firma používá suroviny převážně českého původu od malochovatelů a malopěstitelů.  Společnost Fine Gusto Nature byla založena v roce 2014 a zaměstnává desítky zaměstnanců. Je největším producentem sušeného masa v ČR; výroba probíhá v Pardubicích. Za první rok své existence v roce 2014 firma utržila přibližně milión Kč, za rok 2015 přes 8 miliónů Kč a za rok 2016 již téměř 20 mil. Kč.
 maso4 2maso5


O zakladatelích společnosti
David Novák (26) – společník Fine Gusto. Má na starosti zejména obchod a marketing. Podniká již od svých 22 let, kdy byl jedním ze zakladatelů společnosti na výměnu autoskel. Vedle toho se věnoval obchodování s cennými papíry.  Rekreačně sportuje a posiluje, což vede k zájmu o zdravou výživu a sušené maso. Vedlejším záměrem Davida při výrobě sušeného masa je ukázat, že i v tradičním průmyslovém oboru, jako je potravinářství, lze udělat úspěšný start-up.


Pavel Doležal (29) – společník Fine Gusto. Věnuje se převážně organizaci výroby a vymýšlení produktů. Navrhuje i zlepšováky ve výrobě; je držitelem užitného vzoru na speciální kráječ masa na tenké plátky. Než se začal věnovat sušenému masu na plný úvazek, pracoval ve společnosti Partners Financial Services jako finanční konzultant a manažér týmu. Do roku 2008 se na vrcholové úrovni věnoval veslování. Jako člen posádek veslic je několikanásobným mistrem České republiky, má na kontě 7. místo na Mistrovství světa juniorů, 11. místo na Mistrovství světa a vítězství v Pražských primátorkách. Jako aktivní sportovec má přirozený zájem o zdravou výživu, sušené maso si poprvé začal připravovat doma pro svou potřebu.

 

 

 

Zdroj, foto: www.finegusto.cz

 

 

16. prosinec 2017
Dnes má svátek Albína

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist