Jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem
Často čelíte výzvě, jak připravit po dlouhém dni školákům nebo sobě něco chutného, ale zároveň výživného? Máme pro vás tip na večeři, která nezabere mnoho času, ale zaručeně potěší celou rodinu. Naše jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem je připravena za pár minut a její sladká, krémová chuť s příjemnou vůní skořice zaručí, že si ji vaše děti zamilují. Na své si přijdou i rodiče a dospělí – ti si budou moci díky receptu inspirovanému tradicemi našich babiček zavzpomínat na své dětství. Není proto divu, že tento snadný recept dokáže zaručeně navodit chvíle pohody a klidu do každodenního shonu. Pusťte se tedy do jeho přípravy a dopřejte své rodině večeři, která se stane vaším oblíbeným rituálem po náročných dnech.
Více než jen koření – aromatický poklad v kuchyni
Skořice dodá krupicové kaši nezaměnitelnou vůni a příjemně sladkou chuť. Zároveň je plná prospěšných látek, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Má vysoký obsah antioxidantů, které napomáhají posilovat imunitní systém a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, což ocení nejen rodiče, ale i děti, především během náročného školního dne. Toto voňavé koření navíc působí protizánětlivě a podporuje trávení, takže se vyhnete i večernímu pocitu těžkosti . Ve starověku byla dokonce natolik vzácná, že byla ceněna více než zlato a považována za symbol bohatství a moci. Ve starověkém Egyptě se využívala při balzamování mrtvých a byla častým darem králům. Její původ lze vystopovat do oblasti Srí Lanky a jižní Indie, kde roste pravá skořice, známá jako Cejlonská. Dnes se skořice pěstuje nejen na Srí Lance a v Číně, ale také v dalších tropických oblastech, jako jsou Indie, Indonésie, Vietnam a Madagaskar .
Kvalita a jemnost v každém zrnku
V dnešním uspěchaném světě je důležité najít produkty, na jejichž kvalitu se můžeme opravdu spolehnout. Zároveň se ale snažíme hledat takové produkty, které nám šetří čas – je totiž jednou z nejdůležitějších komodit, které máme. Právě takovým produktem je jemná krupička Babiččina volba. Vyrábí se z pečlivě vybraného obilí a prochází řadou kontrol, aby byla zajištěna její stálá kvalita od zasetí až po dodání do obchodu. Díky své jemnosti a dehydrované formě je ideální pro přípravu krupicové kaše, ale také pro přípravu dalších pokrmů, jako jsou knedlíky či noky, hodí se ale také pro zahušťování polévek. S touto krupičkou si můžete být jistí, že každý váš pokrm bude chutnat přesně tak, jak si pamatujete z dětství – vždy jemný a lahodný.
Ingredience:
(2 porce)
• 40g jemné krupičky Babiččina volba
• 500 ml plnotučného mléka
Na dokončení:
• Kvalitní holandské kakao
• Jemně mletá skořice
• Nahřáté máslo
Postup:
40 minut před vařením nechte krupici bobtnat v mléce. Je to jedna z hlavních příčin toho, proč ji budete mít na konci tak jemnou a hladkou. Na samotnou kaši vždy mějte čas a neodcházejte od ní. Je za chvilku hotová a ta nepozornost se rozhodně nevyplatí. Vařte ji na středním plamenu v rendlíku se silnějším nepřilnavým dnem, stále ji šlehejte, než bude mít jemnou krémovitou konzistenci.
Na kaši dejte podle chuti lžíci rozehřátého másla a zasypte kakaem a skořicí. Teplá krupicová kaše se skořicí je skvělá pro děti na dobré usínání. Kloubí se v ní skvělý sytý pokrm a skořicové účinky, které prý i přináší sladké a pěkné sny.
Zdroj, foto: Babiččina volba