Tvořte z čokolády v Čokoládovém studiu ORION

Tvořte z čokolády v Čokoládovém studiu ORION

nestle
Čokoládové studio ORION otevře své dveře hned na dvou místech v Česku. Návštěvníci budou moci ochutnat lahodnou čokoládu a inspirovat se 120 letou historií značky v moderním pojetí. Na kreativních workshopech si pak vytvoří vlastní čokoládovou dobrotu. Čokoládové studio ORION zamíří z Prahy do Olomouce, města, které je domovem čokoládové hvězdy ORION.


„Návštěvníkům Čokoládového studia představujeme vysoce kvalitní čokoládu ORION. Ta je vyrobena z udržitelně získaných a lokálních ingrediencí. Až 80 % mléka pochází od českých a slovenských výrobců a 85 % cukru je českého původu. Kakao z Pobřeží slonoviny je certifikováno v sytému UTZ. ORION vyrábíme u nás a pro nás již více než 120 let a jsme na to hrdí,“ uvádí Stanka Růžičková, manažerka projektu Čokoládového Studia ORION.
Značka ORION je již více než 120 let spjata s naší zemí. Dodnes se vyrábí v továrně Zora v Olomouci, kde pod rukama českých mistrů vzniká celé portfolio tabulkových čokolád i tyčinek. Se značkou se pojí významné osobnosti. Jednou z nich je i tvůrce hvězdy v logu – prvorepublikový malíř Zdenek Rykr. Na Rykrův odkaz značka nyní moderním způsobem navazuje novým konceptem Čokoládového studia.
Čokoládové studio ORION otevírá dveře veřejnosti nejprve v pražských Dejvicích v Café Záhorský od 11. do 13. dubna.
Návštěvníci mohou ochutnat exkluzivní čokoládové delikatesy nebo si odnést jako velikonoční nadílku unikátní velikonoční vejce či čokoládovou tabulku dotvořenou přímo na místě. Průvodcem ve sladkém světě ORIONU je přední český čokolatiér Martin Pokorný.
Z Prahy míří hvězda ORION zpět domů, do Olomouce, kde má domov v továrně na čokoládu Zora. Od 20. do 22. dubna otevře Čokoládové studio v kavárně CAFE87. Návštěvníci si budou moci vytvořit čokolády dle vlastního přání, ochutnat poctivou horkou čokoládu nebo si domů zakoupit čokoládu na váhu. Průvodcem po čokoládovém světě jim budou zaměstnanci vývojového oddělení továrny Zora, tedy ti praví mistři čokolády ORION.
Novinkou v Čokoládovém studiu jsou workshopy, kde si mohou účastníci vytvořit vlastní kreace z lahodné čokolády. K dostání bude též prémiová novinka - Mistrovská edice hořkých čokolád ORION se 68 % kakaa. Nová hořká receptura je specifická svou velice intenzivní, ale vyváženou chutí a jemnou konzistencí.


120 let s námi
Čokolády ORION mají velmi bohatou historii, která začala již v roce 1891 se vznikem dílny na turecký med na pražských Královských Vinohradech. Manželé Maršnerovi si zde založili živnost na výrobu orientálských cukrovinek, kterou později přestěhovali do nové továrny na Korunní třídě, kde započalo dlouhodobé budování pozdější továrny ORION. V roce 1896 zde zahájili výrobu čokolády, jejíž oblíbenost na počátku 20. století značně rostla. O několik let později byla Františkem Maršnerem zaregistrována značka ORION pro čokoládu unikátní kvality. Klasická čtyřcípá hvězda, která je tradičním logem čokolády ORION, se poprvé objevila v roce 1924 a jejím autorem je Zdenek Rykr, který v průběhu dvou desetiletí vytvořil design stovek obalů a reklamních plakátů.
V roce 1951 se výroba čokolády ORION přesunula do Modřanské továrny RUPA. Celé půlstoletí se v modřanských ulicích linula vůně čokolády, než se značka stěhovala podruhé. V roce 1994 se čokoládová výroba z Modřan stěhuje do olomoucké Zory, kde našla svůj domov i Rykrova čtyřcípá hvězda.

 

Zdroj, foto: Nestle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bison

23. červenec 2017
Dnes má svátek Libor

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

logo-smartpress

 

 bustourist