Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Oslavte Mezinárodní den čokolády stylově ve společnosti superpotravin

Čokoládová historie se píše již přes tři tisíce let, od dob kdy, kmeny Mayů a Aztéků poprvé vyrobili hořký nápoj z kakaových bobů, a pojmenovali jej „potrava bohů“ (theobroma). Dnes i my můžeme mlsat tuto božskou pochoutku v mnoha podobách. A jak jinak oslavit svátek všech milovníků čokolády, který proběhl 13. září, než tím nejčokoládovějším dezertem? Vyzkoušejte náš recept na brownies z vysokoprocentní čokolády v kombinaci s kvalitní špaldovou moukou a přesvědčte se sami o benefitech špaldy a kvalitní hořké čokolády.

Browniesfialik

Není špalda jako špalda
Špalda je prastarý druh pšenice, která není šlechtěná a zachovává si vysoký obsah minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Mouka z ní je vzácná, protože pěstování je náročnější a vypěstuje se jí méně než pšenice seté, která se používá na výrobu klasické pšeničné mouky. Čemuž odpovídá i její cena. V českých obchodech je však možné najít i balení, v nichž je místo mouky špaldové běžná pšeničná, nebo je doplněna o pravou špaldovou mouku jen zčásti. Proto je potřeba dát si při výběru pozor. Do doby, než budou i pro špaldovou mouku platit podobná pravidla jako například pro šunku a jiné masové výrobky, můžete se orientovat alespoň zčásti podle obalu. Pokud na něm výrobce uvádí informaci o přítomnosti genomu pšenice seté, je pravděpodobné, že balení nebude obsahovat pouze kvalitní nešlechtěnou špaldu. Dalším vodítkem je cena výrobku. Špalda je totiž cenná surovina právě z důvodu své nešlechtěnosti, protože jen tak si zachová své původní vlastnosti. Šlechtěním tyto vlastnosti ztrácí a přibližuje se běžné pšenici seté.
Naším tipem jsou špaldové mouky tradiční značky Babiččina volba, která má ve svém portfoliu dvě – hladkou a celozrnnou. Obě procházejí přísným testováním v nezávislé certifikované odborné laboratoři

a při jejich posledním testování bylo naměřeno množství pšenice špaldy na úrovni více než 95 %, což je aktuálně maximální možné detekovatelné množství.

Není čokoláda jako čokoláda
Čokoláda má rozporuplnou pověst. Někteří ji vyzdvihují, jiní zatracují. Avšak negativní vliv, který je s ní spojován, má spíše cukr, který je ve velkém přidáván do nekvalitních čokolád. Naopak kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa (+70 procent) je pro naše zdraví přínosná a je vědci dokonce označována za superpotravinu. Samozřejmě vždy záleží na složení, jenž je potřeba číst a vybírat ji s rozumem.

Faktem je, že obsahuje mnoho minerálních látek. Podle amerického institutu FoodData Central obsahuje 100 g kvalitní hořké čokolády: 11 g vlákniny, 11,9 mg železa, 228 mg hořčíku, 308 mg fosforu, 715 mg draslíku, 73 mg vápníku a 1,95 mg manganu.1 Tím může být prospěšná i pleti, protože vápník a mangan pomáhají s její regenerací a podporují tvorbu kolagenu a vláknina, jak je známo, podporuje trávení. Je také zdrojem antioxidantů, které ničí volné radikály zapříčiňující rozpad buněk a předčasné stárnutí. Podle studie prezentované webovým serverem Healthline mohou flavanoly z kakaa zlepšit prokrvení pokožky a chránit ji před poškozením ze slunce.2 Podle španělské studie provedené Ústavem potravinářské vědy a technologie výživy flavanoly zlepšují také prokrvení v mozku a tím pomáhají zlepšovat paměť. 3 Journal of the American Heart Association zase poukazuje na fakt, že obsažené polyfenoly mohou v kombinaci s ostatními surovinami jako jsou například mandle a kakao pomáhat ke snižování negativní formy cholesterolu.4 To jsou jen některé z účinků této superpotraviny.

Shrnuto a podtrženo kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa (+70 procent) má pozitivní účinky nejen na naše tělo, ale i duši. Je však potřeba konzumovat jí s rozumem ve zdravé míře a vybírat si opravdu tu vysokoprocentní.

Ingredience
•    100 g 85% čokolády
•    60 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
•    2 vejce
•    70 g másla
•    10 g kvalitního kakaa
•    40 g třtinového cukru
•    15 g lískooříškového másla
•    na dokončení – drobné ovoce nebo ořechy
Postup
Příprava brownies je jednoduchá. V míse nejprve promíchejte mouku, cukr a kakao. V tlustostěnném rendlíku nebo ještě lépe ve vodní lázni rozpusťte při nízké teplotě kravské máslo s čokoládou. Mezitím zapněte troubu a nechte ji předehřívat. Ideální je teplota 190 stupňů.
Přimíchejte vlažnou směs čokolády a másla, lískooříškové máslo a také vejce, vše prošlehejte metlou nebo stěrkou. Pro lepší manipulaci si nejprve zmuchlejte pečicí papír a pak jím vyložte menší formu. My jsme použili malou zapékací kameninu o rozměrech 10 × 10 cm, ideální pro pár. Pokud budete chtít brownies péct ve větším množství, stačí jen násobit použité suroviny.
Nakonec stěrkou stáhněte těsto do formy, ozdobte ořechy nebo drobným ovocem a pečte 20 minut. U větší formy se lehce prodlužuje i doba pečení.

 

28. listopad 2022
Dnes má svátek René

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek