Pochutnejte si na netradičních grilovacích receptech s bezpeckovými melouny Bouquet

Utečte letní nudě na talíři.

 

Zařaďte do svého letního menu zábavu s jednoduchými recepty. Vyměňte své obvyklé vaření v kuchyni za chvíle strávené u grilu na zahradě, na balkóně či v parku. Jiskru navíc dodá pokrmům nečekaná ingredience - bezpeckový meloun Bouquet. Celá rodina si pochutná na hamburgerech s melounovou salsou a mangem, grilovaném chřestu s melounovým carpacciem a koprem, kuřecích špízech s melounovou chilli omáčkou a o sladkou tečku se postará grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi. Všechny recepty jsou velmi snadné a zvládne je i začátečník. A díky bezpeckovým melounům Bouquet budete mít o jednu starost míň. Nemusíte pracně vybírat semínka.

Hamburger s melounovou salsou a mangem je originální variací na oblíbenou letní pochoutku. Spojení melounu a manga dodává grilovanému masu jedinečnou chuť. Na recept pro čtyři osoby budete potřebovat:

Hamburger s melounovou salsou a mangem 2

●    4 ks hamburgerových bulek
●    800 g kvalitního mletého hovězího masa
●    červenou cibuli
●    rukolu nebo jiný oblíbený salát
●    kečup

na melounovou salsu s mangem:

●    400 g melounu Bouquet
●    100 g manga
●    2 lžíce olivového oleje
●    hrst máty
●    1 malou jarní cibulku
●    sůl, pepř

Nejprve si připravíme melounovou salsu. Meloun lehce opečeme na grilu a spolu s mangem nakrájíme na malé kostičky. Poté zakápneme olivovým olejem a přidáme jemně nasekané bylinky. Na závěr dochutíme solí, pepřem a vše důkladně zamícháme.
Před přípravou samotného hamburgeru opečeme bulky na grilu. Dále na spodní část naneseme kečup, přidáme salát, tenké plátky červené cibule a položíme na grilu opečený hovězí hamburger. Na závěr přidáme osvěžující melounovou salsu, přiklopíme druhou částí housky a podáváme.

 

Grilovaný chřest s melounovým carpacciem a koprem osvěží každý oběd či večeři. Lehká chuť chřestu a melounu se skvěle snoubí a překvapí i ty nejnáročnější gurmány. Na recept pro čtyři osoby si připravte:

Grilovaný chřest s melounovým carpaciem a koprem 1
●    350 g melounu Bouquet
●    1 balení chřestu
●    rukolu, polníček nebo jiný oblíbený salát
●    olivový olej
●    citrón
●    kopr
●    sůl a pepř

Zelený chřest lehce ogrilujeme. Nejlépe chutná krásně křupavý, proto grilujeme jen krátce. Mezi tím pomocí škrabky nakrájíme meloun na tenké plátky. Chřest servírujeme na oblíbeném salátu, pokapaný olivovým olejem a jemně osolený. Na závěr přidáme melounové carpaccio, pokapeme citronem, posypeme nasekaným koprem a můžeme dozdobit plátky citronu.


Kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou představují obměnu dalšího oblíbeného receptu z grilu. Zatímco si budete pochutnávat na netradiční chuťové symfonii, nechte své hosty hádat jednotlivé ingredience. Na toto jídlo pro čtyři osoby si připravte:

Kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou 3
●    200 g melounu Bouquet
●    300 g kuřecího masa
●    grilovací koření
●    hrst koriandru
●    1 žlutou chilli papričku
●    olej
●    lžičku třtinového cukru
●    stroužek česneku
●    sůl, pepř

Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a napíchneme na kovové jehly. Každý špíz posypeme oblíbeným grilovacím kořením, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvilku odpočinout.
Mezitím si připravíme melounovou chilli omáčku. Meloun spolu se žlutou chilli papričkou nasekáme na drobné kousky a dáme do misky. Přidáme koriandr, špetku soli a dle sladkosti melounu cukr. Následně vše důkladně promícháme, můžeme krátce rozmixovat, a propasírujeme stroužek česneku. Takto připravenou omáčku podáváme s grilovanými špízy.

 

Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi je lahodný dezert, který by se nemuseli bát servírovat i v těch nejlepších restauracích. Vy ho však během chvilky vykouzlíte i u sebe doma na svém grilu. Pro čtyři osoby budete potřebovat:

Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi 1
●    400 g melounu Bouquet
●    1 lžičku badyánu
●    100 ml javorového sirupu
●    200 g mascarpone
●    1 lžíci tahini pasty
●    kůru z jednoho citronu
●    hrst nasekaných pistácií


Meloun nakrájíme na trojúhelníky, které posypeme badyánem a pokapeme javorovým sirupem. Takto připravený meloun necháme odpočinout a mezi tím si připravíme krém.
Mascarpone smícháme s trochou sezamové tahini pasty, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a posypeme pistáciemi. Na závěr meloun grilujeme, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje a podáváme s krémem s mascarpone.

 Melouny Bouquetkutilo

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost ANECOOP, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.

Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku

Melouny Bouquetkutiu
Melouny Bouquet jsou k dostání v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách. Cena se pohybuje okolo 25 Kč/kg.

12. srpen 2020
Dnes má svátek Klára

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek