Láska prochází žaludkem

Láska prochází žaludkem

92998164 l

„Připravili jsme recept na cupcakes za použití Kefírového mléka nízkotučného. Tyto muffiny můžete vyrobit nejen na svátek zamilovaných, ale kdykoliv po celý rok a pochutnají si na nich nejen dospělí, ale i děti," říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Recept na cakepops je vhodný pro všechny, kdo mají rádi sladké," dodává Radka Benešová.

 

 

Valentýnské cupcakes
Suroviny:
3/4 hrnku Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 hrnek + 2 lžíce hladké mouky
1/2 hrnku holandského kakaa
1 ks čokolády nasekané na kousky
1/2 lžičky jedlé sody
1/8 lžičky soli
3/4 hrnku krupicového cukru
1/4 hrnku rostlinného oleje
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu

Smetanový krém:
400 g Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
200 g smetany ke šlehání 40%
asi 4 lžíce cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
V míse smícháme mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Tuto směs odložíme stranou. Ve větší míse vyšleháme krupicový cukr, olej a vejce do pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Střídavě přimícháme mouku s kakaem a Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vyšleháme do hladka. Do vzniklé hmoty přimícháme nasekané kousky čokolády. Rozdělte do připravených 12 košíčků a pečeme při 170 stupních 18 - 20 minut. Po upečení necháme cupcakes pár minut vychladnout ve formě a pak je opatrně přendáme na chladicí mřížku.
Kysanou smetanu z Valašska necháme v lednici přes noc vykapat v plátěné utěrce. Smetana se tak zbaví přebytečné vody a bude krásně hustá.  Šlehačku ušleháme společně s cukrem a vanilkovým extraktem do tuha. Kysanou smetanu lehce našleháme a opatrně po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Vznikne Vám krásně nadýchaný, přesto pevný krém. Podle chuti můžete přisladit, můžeme také dobarvit potravinářským barvivem. Zdobícím sáčkem pak stříkáme na muffiny. Můžeme dozdobit malinami, srdíčky.

 

36755645 l

Valentýnské cakepops
Suroviny:
na 25 ks kuliček:
125 g hladké mouky
125 g cukru moučka
60 g másla
60 g Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 lžíce kakaa
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli
1 lžíce octa + 1 lžička jedlé sody
máslo a hrubá mouka na vysypání
3 lžíce meruňkové marmelády
Na polevu:
bílou čokoládu

Nejprve si smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a špetku soli. Přidáme máslo, vejce a Bílý jogurt z Valašska . Nakonec přidáme ocet a sodu. Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme hrubou mouku. Pečeme při 175 ° C cca 15 minut .
 Hotový korpus nechat vychladnout, pak rozdrobíme na kousky. K těmto kouskům přidáme  meruňkovou marmeládu a vše dobře promícháme. Z hmoty modelujeme 2cm kuličky, které dáme následně do mrazáku, aby se nám při namáčení do čokolády nerozpadaly. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Špejli namočíme  do čokolády a zapíchneme do kuličky (max do 2/3 kuličky).Kuličku obalíme v čokoládě, necháme okapat. Můžeme posypat barevným sypáním

Dobrou chuť Vám přeje Mlékárna Valašské Meziříčí.

 

Kde se tradice slavit svátek sv. Valentýna vzala? Katolický kněz a léčitel svatý Valentýn žil ve3. století. Významnou osobou při vzniku tohoto svátku měl zajisté také vládce Říma Claudius II. Ten v celé říši zakazoval manželské sňatky, protože se obával, že oddaní muži budou chtít zůstat doma s manželkami a nebudou chtít jít do války. Proti tomu bojoval právě kněz Valentýn, který v tajnosti oddával mladé a zamilované páry. Poté, co na to císař přišel, Valentýn byl zajat a zemřel mučednickou smrtí 14. února zřejmě roku 269. Neví se přesně, kdy byl nyní již sv. Valentýn svatořečen, co se však ví je, že v 5. století byl papežem Gelasiem I. vyhlášen 14. únor jako svátek sv. Valentýna. Splynul tak se svátkem Lupercalia, které připadaly na stejné datum, a vyvinul se v dnešní svátek zamilovaných.


______________________________________________________________________________________
Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty,polotučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, kysané výrobky, BIO jogurty a čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy. Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz

 

25. duben 2019
Dnes má svátek Marek

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek