Čtyři originální bio recepty na Valentýna

Čtyři originální bio recepty na Valentýna

www.probio.cz


Plánujete letos překvapit partnera na Valentýna něčím neobvyklým, co nadchne jeho chuťové buňky a navodí romantickou atmosféru?
Přinášíme vám čtyři zajímavé recepty ze zdravých surovin, které jste možná ještě nikdy nevyzkoušeli. Nebojte se experimentovat, partner to jistě ocení!

 

Ječný lívancový dortík se zeleným ječmenem – zdravá krása na talíři
jecny livancovy dortik se zelenym jecmenem print
 
Doba přípravy: 60min

Ingredience:

Palačinky:

•    250 g celozrnné ječné mouky  BIOHARMONIE
•    2 lžičky kypřícího prášku
•    1 lžička soli
•    500 ml podmáslí
•    2 vejce

Krém
•    150 g sýru mascarpone
•    150 g čerstvého krémového sýru typu Lučina
•    50 ml smetany ke šlehání
•    50 g nastrouhaného parmezánu
•    1 stroužek česneku
•    2 porcované pytlíky zeleného ječmene Bio Neobaotanics

Postup:
V míse střední velikosti smícháme postupně dle uvedeného pořadí všechny suroviny. Vznikne palačinkové těsto. Pomocí naběračky lijeme přiměřené množství těsta na rozpálenou pánev s trochou oleje a usmažíme přibližně sedm ječných palačinek, které klademe jednu na druhou a necháme vychládnout.
Mezitím si uděláme krém. V míse vyšleháme krémové sýry, smetanu, přidáme parmezán a prolisovaný česnek. Nakonec přidáme porcovaný zelený ječmen,(můžeme jej nahradit půlkou avokáda). Světle zeleným krémem mažeme jednotlivé palačinky a skládáme na sebe. Zbytkem krému pomažeme povrch a boky. Povrch ozdobíme dle fantazie zeleninou, salátovými lístky.

 

Výražkové red velvet cupcaky – jemná romantika pro zamilované 

 Vyrazkove red velvet cupcaky
Doba přípravy: 50 minut + 25 minut pečení
Ingredience:
Těsto:
•    200 g žitné mouka výražková BIOHARMONIE
•    50 g špaldové mouky celozrnné BIOHARMONIE
•    2 lžičky kypřícího prášku Amylon
•    2 pol. lžíce kakaa
•    200 g třtinového cukru BIOHARMONIE
•    100 g másla
•    2 vejce
•    200 g červené řepy, nebo 100 g pyré z řepy
•    1 polévkové lžíce citrónové šťávy
•    1 lžička rýžového (nebo bílého vinného) octa
•    2 vanilkové cukry Amylon
•    100 ml podmáslí
Krém:
•    250 g mascarpone
•    200 g čerstvého sýru typu Lučina
•    3 lžíce moučkového cukru
•    2 vanilkové cukry Amylon, nebo 1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobení: ovoce
Postup:
Červenou řepu uvařte, zchlaďte a oloupanou rozmixujte na pyré. Suché suroviny smíchejte zvlášť, tekuté také, poté obojí smíchejte dohromady v tekutější těsto. Všechny suroviny důkladně promícháme a ze 2/3 plníme formičky na muffiny. Pečme při 180°C cca 25 minut. Muffinky necháme důkladně vychládnout.
Připravíme si krém vyšleháním všech surovin do hladka, naplníme zdobičku a ozdobíme povrch muffin. Ozdobíme ovocem

 

Kokosovo-ovocný raw dort – voňavá pochoutka pro milovníky raw

kokosovo ovocny raw dort print 2
Doba přípravy: 50min
Ingredience:
Na korpus:
•    3 šálky kešu ořechů BIOHARMONIE (přes noc namočených ve vodě)
•    ½ šálku datlí
•    ½ šálku agávového sirupu BIOLINIE
•    ¾ šálku kokosového oleje BIOLINIE
Náplň:
•    ½ šálku kešu oříšků BIOHARMONIE
•    ¼  šálku vody
•    ¼ šálku kokosového oleje BIOLINIE
•    2 polévkové lžíce agávový sirup BIOLINIE
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 23 cm. Vyložte ji pečlivě pečícím papírem. Suroviny na korpus rozmixujte v mixéru, tak aby směs zůstala hrubší, nebyla úplně jemně rozmixovaná. Vzniklou směs rozetřete do formy na pečící papír a lžící do rovna uhlaďte.
Poté v mixéru rozmixujte všechny suroviny na náplň. Tentokrát do zcela jemné a hladké konzistence. Vzniklý krém rozetřete na korpus.
Dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice. Pak dort ozdobte ovocem.

 

Čirokové noky s jahodovou omáčkou – netradiční surovina v lahodné úpravě

Cirokove noky s jahodovou omackou print

Doba přípravy: 45min
Ingredience:
•    150 g čirokové krupice Naše Biofarma
•     500 ml mléka
•    80 g másla
•    špetka soli
•    70 g pšeničné krupice
•    2 vejce
•    60 g třtinového cukru Bioharmonie
•    500 g jahod
•    2 lžíce vody, ½ lžičky balzamikového octa, 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup: Mléko přivedeme k varu a rozpustíme v něm máslo. Pomalu, za stálého míchání přisypáváme smíchanou krupici. Vytvoří se hustá kaše. Stále mícháme, až se začne odlepovat od vařečky. Necháme ji zchladnout, ale ne vystydnout a zapracujeme do ní rozšlehaná vejce. Pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme noky, které zaváříme do osolené vroucí vody. Vaříme 7 až 8 minut a vyjmeme. Necháme chvíli zatáhnout. Jahody omyjeme, nakrájíme na kousky a spolu s vodou přivedeme k varu. Osladíme a přidáme balzamikový ocet. Vidličkou jahody rozmačkáme. V troše vody rozmícháme škrob a omáčku zahustíme. Noky servírujeme přelité omáčkou a ozdobené čerstvými jahodami.

 

 

zdroj: www.probio.cz

 

 

27. květen 2018
Dnes má svátek Valdemar

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist