Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Kynuté slavnostní koláčky s Michalem Nikodemem

Kynuté slavnostní koláčky

BÍLÉ PLUS KOLÁČKY 3


Těsto:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
20 g droždí
8 lžic cukru
4 žloutky
kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
200 g rozpuštěného másla

 

Postup:
Do kotlíku nebo mísy dejte mléko, žloutky, cukr, droždí a máslo a rozmíchejte. Přisypte mouku se solí a vypracujte hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě nakynout. Po 20 minutách tvořte z těsta malé kuličky, dávejte je na plech a nechte dalších 15 minut nakynout.
Poté dnem skleničky vytlačte důlek, celý polotovar potřete rozšlehaným vejcem a naplňte náplněmi, ozdobte rozinkami, oříšky...  a navrch posypte žmolenkou.

Upečte dozlatova při 220 °C – cca 8 - 10 minut. Po vytažení z trouby ještě za horka pokapejte rozpuštěným máslem smíchaným s rumem (poměr 1:1).

Tip s vanilkou:
Pro jemnější a voňavější chuť rumu do něj naložte vydlabané (použité) vanilkové lusky. Rum stačí pak do láhve dolévat, vanilkové lusky vydrží poměrně dlouho. Vydlabané vanilkové lusky mají i další využití – vložte ho do nádoby s cukrem, a tím si vyrobíte domácí vanilkový cukr.

 

BÍLÉ PLUS KOLÁČKY 42


Náplně:

Cheesecakeková náplň
250 g lučiny
3 žloutky
1 limeta (kůra a šťáva)
cukr dle chuti

Všechny ingredience vymíchejte dohromady.
Povidlová náplň
150 g lučiny
200 g švestkových povidel
špetka mletého hřebíčku

Všechny ingredience smícháme dohromady.
Vanilková náplň

1 vanilkový puding
250 ml mléka
4 lžíce cukru
vanilkový lusk
150 g lučiny

Z mléka, pudingu, cukru a vanilky uvaříme hustý puding. Necháme jej vychladit a poté do něj vmícháme lučinu.

 

Žmolenka
125 g polohrubé mouky
125 g mandlové mouky
125 g cukru moučka
80 g másla
kůra z ½ chemicky neošetřeného citronu
1 žloutek

 

Do mísy prosejte mouku a cukr. Přidejte tužší máslo, žloutek a citronovou kůru. Rukou vypracujte drobivou žmolenku.

Čokoládová omáčka ke koláčkům s tonka fazolemi
200 ml smetany (30 % tuku)
10 kusů tonka fazolí
4 lžíce amaretta
80 g hořké čokolády (60 % kakaa)

Smetanu uvedeme do varu spolu s  tonka fazolemi a amarettem. Necháme chvíli provařit, poté procedíme do mísy s hořkou čokoládou. Důkladně vymícháme (už není potřeba zahřívat), můžeme podle chuti dosladit, popřípadě přidat ještě likér amaretto.

 

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

________________________________________
O projektu Bílé plus:
Účelem projektu Agrární komory ČR Bílé plus v letech 2014-2016, který navazuje na podobný projekt, realizovaný v období 2011-2013, je podpořit spotřebu mléka a mléčných výrobků v ČR a nově i SR. Projekt Bílé plus je podporován z prostředků Evropské unie a České republiky. Financování je rozděleno v poměru 50% EU, 30% ČR a 20% z vlastních prostředků AK ČR. Více informací na www.bileplus.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: Apriori, redakce

28. listopad 2022
Dnes má svátek René

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek