Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Objevte nakvašený zázrak v podobě kimchi

Korejský zázrak jménem kimchi vtrhl do českých kuchyní teprve nedávno, ale rychle si získal velkou popularitu. Kombinace kvašeného zelí a další zeleniny totiž nabízí nespočet variací a možností konzumace i úprav. Kromě toho, že s kimchi zazáříte v kuchyni, prospěje také vašemu zažívání. Ačkoliv prospěšnost fermentovaných potravin byla známá už našim předkům, obnovit zašlou slávu kvašení se naplno podařilo právě až kimchi.

kosik kimchi zivina natural ilustr

Seznamte se s kimchi
První zmínky o kimchi se objevily už před 3 000 let, svou dnešní podobu však získalo až s příchodem chilli do Asie v 17. století. Kimchi je dnes tradičním korejským národním jídlem – každý Korejec ho ročně zkonzumuje kolem 30 kg a na jídelníčku se objevuje každý den. O jeho popularitě svědčí i fakt, že se v roce 2008 dokonce proletělo s korejskou posádkou do vesmíru.
Základ kimchi tvoří nakládaná zelenina jako pekingské zelí, mrkev, jarní cibulka či ředkev. To vše doplňují chilli vločky goču, zázvorem a sójovou či rybí omáčkou. Variací na kimchi ovšem najdete na světě – a především v Koreji – nespočet. Recepty se liší v každé rodině a dle tradice se předávají jako poklad z tchyně na snachu.

Fermentace pod lupou
Co si představit pod pojmem fermentace? Jde o proces přeměny organických látek pomocí mikroorganismů v podobě bakterií a kvasinek ze složitějších na jednodušší, snáz stravitelné. Tento odvěký způsob konzervace potravin chrání jídlo před rozkladem a dodává mu přirozenou „trvanlivost“. Možná sami víte, že naložené okurky zvládnou bez úhony ve sklepě přečkat i dlouhé roky.
Pravidelná konzumace fermentovaných jídel a potravin má na náš organismus blahodárné účinky. Patří to i pro kimchi, které časopis Health zařadil mezi 10 nejzdravějších jídel světa. Hlavním benefitem je pozitivní vliv na zažívání a střevní mikroflóru i celkovou stravitelnost potravy. Fermentované pokrmy jako kimchi posilují náš imunitní systém, působí antibakteriálně a mohou dokonce zmírňovat alergické projevy. „Fermentace je znovuobjevený trend, který se netýká jen potravin. Velkou oblibu si získávají také fermentované nápoje, třeba v podobě cideru či kombuchy. Naši zákazníci mají zájem hlavně ty od menších českých výrobců, jako je například Prime MAGU,“ dodává Bohuslav Dvořák, specialista na potraviny z kategorie zdraví a životní styl na www.Košík.cz

kosik kimchi zivina natural 2

Kimchi je nízkokalorické, díky vysokému obsahu vlákniny nás však spolehlivě zasytí a zažene pocit hladu. Tělu dodá řadu minerálních látek jako železo či selen a také vitaminy A, B a C. Obsahuje probiotika, esenciální aminokyseliny a antioxidanty, které chrání organismus před účinky volných radikálů. Snižuje hladinu cholesterolu, působí jako prevence kardiovaskulárních onemocnění a snižuje hladinu cukru v krvi.
Jak na vlastní kimchi
Chcete se pustit do výroby kimchi? Není to nic složitého. Nakrájenou zeleninu jednoduše smícháte s chilli vločkami, naložíte do sklenic a necháte uzavřené kvasit. Nejdřív dva dny při pokojové teplotě, poté 10-14 dnů v lednici. Pokud si na kvašení sami netroufáte nebo prostě nemáte čas a potřebujete kimchi hned, zkuste některého z lokálních výrobců. „Kimchi si získalo velkou popularitu a na trhu je dostupná řada výrobků od českých producentů, díky kterým můžeme nakoupit kimchi vyrobené z lokálních surovin. Vždy je třeba si pohlídat složení – kimchi je živý produkt, který při správném výrobním postupu není nutné konzervovat, dochucovat či přidávat další látky,“ doplňuje Bohuslav Dvořák, specialista na potraviny z kategorie zdraví a životní styl na z www.Košík.cz
Co s kimchi v kuchyni
Kimchi můžete v kuchyni využít na nespočet způsobů. Vychutnejte si ho samotné, jako originální předkrm i přílohu nebo v salátu. Vynikne jako součást dušených jídel či polévek, zazáří jako zdravá příloha ke grilovanému masu. Velkou oblibu nejen u milovníků asijských jídel si získaly také sendviče či burgery doplněné pořádnou vrstvou kimchi. A pozor – pokud máte za sebou náročný víkend, kimchi vám poslouží jako skvělý „vyprošťovák“.

 

 

Zdroj, foto: Košík

2. prosinec 2022
Dnes má svátek Blanka

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek