Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Jarní menu: Užijte si lahodné pokrmy plné svěžích chutí i lákavých barev ve spojení se skvělým vínem

Během prvních teplejších měsíců se mění nejen příroda kolem nás, ale s ní i naše chutě. Po dlouhé zimě nás lákají spíše lehčí pokrmy s jarními plodinami, na které jsme dlouhou dobu tak netrpělivě čekali. Konečně si můžeme naplno vychutnat zářivé barvy na talířích a báječná svěží vína ve sklence. Jarní menu ve spojení dobrého jídla a lehkého vína pak vytvoří výjimečný komplexní celek, díky němuž se gurmánský zážitek stane takřka nezapomenutelným. Nechte se inspirovat následujícími recepty.

Krém z mladé karotky s kuřecími knedlíčky, koriandrem a červeným kari

Krém z mladé karotky
Krém
600 g karotky        
1 střední cibule
3 stroužky česneku
10 g zázvoru        
20 g červené kari pasty     
2 l kuřecího vývaru (lze použít vodu z vaření knedlíčků)
sůl
olej
Knedlíčky
250 g kuřecích prsou
200 ml smetany
1 vejce
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce nasekaných lístků koriandru
1 lžíce nasekané plocholisté petržele
1 lžíce sezamového oleje
sůl        
koriandr a chilli paprička na ozdobu

Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova cibuli a karotku. Přidáme kari pastu, drcený česnek,  nastrouhaný zázvor a vše lehce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme stonky koriandru a vaříme do změknutí karotky. Následně rozmixujeme do hladkého krému. Kuřecí prsa nakrájená na malé kousky rozmixujeme najemno se smetanou a vejcem. Přidáme koriandr, petržel, sezamový olej a sůl.  Ze vzniklé směsi tvarujeme pomocí dvou lžic noky, které přímo vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme cca 5minut. Karotkový krém podáváme s kuřecími knedlíčky, ozdobený lístky koriandru a chilli papričkou.

Tip sommeliera: „Mladá karotka má jedinečný chuťový charakter. Ke krému z ní připravenému se skvěle hodí Bohemia Sekt Prestige rosé brut. Je suchý, s ovocným aroma a jemná pikantní kyselinka příjemně ladí s kořením, které polévka obsahuje,“ říká sommelier Petr Mašek.

 

Tataki z lososa s avokádem, bílou ředkví a salátem z pšeničných nudlí s koriandrem

Tataki z lososa
400 g filet z lososa bez kůže
Ponzu omáčka
1 dl sójové omáčky
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rýžového octa
avokádo
bílá ředkev
240 g pšeničných nudlí
2 lžíce čerstvého koriandru
100 g mungo klíčků
svazek jarní cibulky
Dresink na nudle
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce ústřicové omáčky
4 lžíce sweet chilli omáčky
2 lžíce sezamového oleje

Filet z lososa vcelku zprudka opečeme ze všech stran a následně ho necháme marinovat v připravené omáčce ponzu (směs sójové omáčky, limetové šťávy, třtinového cukru a rýžového octa), nejlépe přes noc. Nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme, lehce prolijeme sezamovým olejem (neproplachujeme studenou vodou) a necháme vychladnout. Sójovou, sweet chilli a ústřicovou omáčku spolu se sezamovým olejem přivedeme k varu a vzniklým dresinkem zalijeme již vychladlé nudle. Přidáme nasekaný koriandr, pokrájenou jarní cibulku a mungo klíčky. Podáváme s lososem nakrájeným na tenké plátky, s kousky avokáda a bílé ředkve.

Tip sommeliera: „Tato neobvyklá metoda přípravy lososa si vyžaduje komplexní víno, které disponuje výrazným ovocným aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu. Víno Mikulov Sommelier Club Sauvignon 2019 pozdní sběr je plné, šťavnaté víno s dlouhou dochutí, harmonií a znatelným zbytkovým cukrem. Proto zde tento chuťový kontrast bude zajímavým zážitkem,“ radí sommelier Petr Mašek.

 

Kuřecí supreme plněný olivami a sušenými rajčaty s pečeným little gemem, parmazánem strouhaným vejcem a ančovičkovým dresinkem

Kuřecí supreme plněný olivami a sušenými rajčaty
4 kuřecí prsa supreme
8 oliv
8 sušených rajčat
máslo
8 ks salátu Little gem
100 g parmazánu
4 vejce
12 plátků slaniny
5 plátků nakrájené bagety/toustového chleba
Dresink:
375 g majonézy
20 g ančoviček
20 g dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
1 stroužek česneku
10 g cibule         

Olivy a sušená rajčata nasekané na malé kousky smícháme s povoleným máslem a pomocí cukrářského sáčku naplníme připravenou kapsu v kuřecím prsu. Takto připravené prso, nasolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Následně dopečeme v troubě na 200 °C cca 8-10 minut. Z majonézy, ančoviček, dijonské hořčice, vinného octa, česneku a cibule pomocí tyčového mixéru připravíme dresink. Vejce vaříme 7 minut, poté je oloupeme a nastrouháme. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme na plech, posypeme trochou strouhaného parmazánu a pečeme v troubě dozlatova společně s anglickou slaninou. Little gem rozkrojíme na čtvrtky a zprudka ho opečeme na másle a lehce osolíme.

Tip sommeliera: „Typicky italská kombinace surovin v tomto receptu si rozhodně zaslouží sklenku Mionetto Prosecco Prestige brut. Je svěží, má krásnou vůni exotického a sadového ovoce a vyvážený poměr cukru i kyselin,“ popisuje sommelier Petr Mašek.

 

Placičky z falafelu s ředkvičkovým salátem s okurkami a koprovým dresinkem a pita chlebem Falafel

Placičky z falafelu s ředkvičkovým salátem s okurkami
400 g konzervované cizrny
4 stroužky česneku
2 lžíce koriandru
1 malá cibule
2 lžíce plocholisté petržele
1 vejce
40 g celozrnné mouky
1 zarovnaná moka lžička římského kmínu
sůl
sezam
Salát
200 g zakysané smetany
2 lžíce nasekaného kopru
1 citron    
sůl a pepř
8 ředkviček
1 salátová okurka
125 g mixu salátů
lístky koriandru
olivový olej
4 pita chleby

Slitou cizrnu rozmačkáme vidličkou v míse, přidáme drcený česnek, koriandr, petržel a cibulku nasekanou najemno. Přimícháme mouku, vejce, sůl, římský kmín a necháme 20 minut odpočinout. Ze vzniklé směsi tvarujeme placičky o tloušťce 1 cm, které obalíme v sezamu a smažíme v oleji (nebo pečeme v troubě na 200 °C cca 10-15 minut). Ze zakysané smetany, nasekaného kopru, šťávy a kůry z jednoho citronu připravíme dresink, který dochutíme solí a pepřem. Okurku a ředkvičky nakrájené na plátky smícháme s listy salátu a koriandrem. Promícháme s dresinkem a olivovým olejem. Podáváme s pita chlebem.

Tip sommeliera: „Dietní receptura tohoto pokrmu si bude krásně rozumět s vínem Veltlínské zelené Víno Mikulov Sommelier Club 2017 pozdní sběr. Víno je velmi svěží, má ovocné aroma s nádechem kořenitosti. Minimální zbytkový cukr a nižší objem alkoholu z něj dělají ideálního partnera pro tento pokrm,“ vysvětluje sommelier Petr Mašek.

 

Jahodová polévka s mascarpone a sněhovými pusinkami

Jahodová polévka
1 kg čerstvých nebo mražených jahod    
200 g cukru
1 lžíce nasekané máty            
šťáva z 2 citronů        
125 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
Pusinky
2 vaječné bílky
150 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
čerstvé jahody a máta na ozdobu

Z cukru si v dostatečně velkém hrnci připravíme světle hnědý karamel. Přidáme jahody,  citronovou šťávu a necháme provařit. Poté přisypeme polévkovou lžíci nasekané máty a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké polévky. Necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc.  Mascarpone smícháme se dvěma lžícemi moučkového cukru. Bílky, moučkový cukr a citronovou šťávu vymícháme v hustý sníh, který na pečící papír formujeme buď pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce do pusinek. V předehřáté troubě je sušíme na 70 °C 2-3 hodiny. Necháme je dostatečně vychladnout. Polévku podáváme s pusinkami, čerstvými jahodami a mátou.

Tip sommeliera: „Ke sladkým pokrmům doporučuji víno s vyšším obsahem zbytkového cukru. K této jahodové polévce tak bude skvěle chutnat šumivé víno Bohemia Sekt Prestige demi sec. Je to víno s výrazně ovocným charakterem, jak ve vůni, tak i v chuti. A vyšší zbytkový cukr bude výborně doplňovat tento báječný dezert,“ doporučuje sommelier Petr Mašek.

2. prosinec 2022
Dnes má svátek Blanka

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek