Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

VYZKOUŠEJTE ZDRAVĚJŠÍ A CHUTNĚJŠÍ VÁNOČNÍ DOBROTY S PROBIO

Vánoční svátky vnímá většina z nás jako ty nejkrásnější z celého roku. Jistě je to i díky přípravě svátečních receptů - voňavého cukroví a dalších oblíbených pokrmů. Letos si více než kdy jindy uvědomujeme, jak důležité je být s našimi blízkými, občas se v každodenním shonu zastavit a přemýšlet o skutečně důležitých věcech. Následující čas přímo vybízí také k vyzkoušení něčeho nového – třeba v kuchyni. Několik tipů na možná netradiční, ale o to chutnější a zdravější sladké vánoční recepty přináší Bára Hernychová, expertka na přirozenou stravu společnosti PROBIO.


„Skloubit dohromady klasické vánoční recepty a přirozený životní styl není zase až tak složité. Nevzdávejte se svých oblíbených jídel ani slavnostního cukroví a nebojte se nijak zásadních změn, protože i malé obměny dokáží velké věci,“ říká Bára Hernychová. Přesvědčte se sami s těmito skvělými sladkými recepty!

Tipy na zdravější Vánoce

Bezlepkové linecké cukroví

 cukrovi20

Typ receptu: bezlepkový, vegetariánský
Náročnost receptu: snadný
Čas přípravy: 90 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:
200 g bezlepkové směsi na pečení PROBIO
50 g moučkového cukru PROBIO
100 g másla
1 vejce
1 ks citronové kůry
špetka soli
1 jahodový džem

Postup:
Do mísy prosejte bezlepkovou směs a moučkový cukr. Přidejte máslo, vejce, sůl a citrónovou kůru. Vše promíchejte a zpracujte v hladké těsto. To dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (nejlépe na 8 hodin) odpočinout.
Těsto znovu propracujte, vyválejte tenký plát a z něj vykrájejte tvary dle libosti. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160 °C 7-8 minut. Vychladlé cukroví slepte jahodovým džemem a posypte moučkovým cukrem.
Co k tomu potřebujete:
Směs bezlepková na pečení PROBIO
Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S naší bezlepkovou směsí připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku. Směs jsme pro vás namíchali z čerstvě umletých bio mouk z našeho bezlepkového mlýna – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.
https://www.probio.cz/bezlepkova-smes-na-peceni-probio-bio-500-g


Bezlepkové vanilkové rohlíčky

cikrovi22

Typ receptu: bezlepkový, vegetariánský
Náročnost receptu: snadný
Čas přípravy: 90 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:
150 g bezlepkové směsi na pečení PROBIO
150 g moučkového cukru PROBIO
100 g celých mandlí PROBIO
1 vanilkový cukr
125 g másla
1 vejce
špetka soli

Postup:
Do mísy prosejte bezlepkovou směs a mletý cukr, přidejte vanilkový cukr, nasekané mandle a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, vejce a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (nejlépe na 8 hodin) odpočinout.
Těsto znovu propracujte, vytvořte váleček o průměru cca 1,5 cm a nakrájejte na stejně velké cca 1 cm široké kousky. Z těchto kousků vyválejte rohlíčky, ty položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160 °C 8-10 minut. Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru.

 

Bezlepkové perníčky

 cukrovi23

Typ receptu: bezlepkový, vegetariánský
Náročnost receptu: snadný
Čas přípravy: 90 minut
Množství: 2 porce

Ingredience:
500 g bezlepkové směsi na pečení PROBIO
180 g moučkového cukru PROBIO
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžička perníkového koření  (40 g)
2 lžíce kakaa PROBIO
70 g másla
3 vejce
80 g medu
špetka soli
Postup:
Do mísy prosejte bezlepkovou směs, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout. Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 170 °C 7-8 minut.


Žitné perníčky

 cukrovi24

Typ receptu: vegetariánský
Náročnost receptu: snadný
Čas přípravy: 60 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:
500 g žitné chlebové mouky PROBIO
180 g moučkového cukru PROBIO
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžička perníkového koření (40 g)
špetka soli
2 lžíce kakaa BPROBIO
80 g medu
70 g másla
2 vejce

Postup:
V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, kakao, kypřící prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Do směsi přidejte máslo, vejce a med. Vše vypracujte v hladké nelepící se těsto. Poté dejte těsto do lednice na 1 hodinu odpočinout. Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku 5 mm a vykrájejte různé tvary. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 8 minut.
Co k tomu potřebujete:
Mouka žitná chlebová PROBIO

Chlebová mouka osahuje část obalu zrna a klíčku. Na chlebové mouky vybíráme zrna s nejlepší pekařskou kvalitou. Při mletí zachováváme část obalu zrna a klíčku, a proto obsahují  PROBIO chlebové mouky více vlákniny a cenných živin než mouky bílé. Proto také zasytí na delší dobu. Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i slané pečení. Hodí se i na housky, krekry, perníčky, pizzy apod.
https://www.probio.cz/mouka-zitna-chlebova-1-kg-bio-probio

 

Vánoční skořicový věnec z červené pšenice

 cukrovi25
Typ receptu: vegetariánský
Náročnost receptu: obtížný
Čas přípravy: 90 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:
120 ml mléka
15 g droždí
6 lžic přírodního třtinového cukru PROBIO
150 g mouky z červené pšenice (celozrnná jemně mletá) PROBIO
150 g mouky pšeničné bílé hladké PROBIO
špetka jemné mořské soli
80 g másla
1 žloutek
3 lžičky mleté skořice

Postup:
Z vlažného mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek. Po vzejití kvásku přidejte ostatní suroviny určené na těsto. Zpracujte těsto a nechte ho kynout na teplém místě cca 60 minut. Na náplň si v misce smíchejte rozpuštěné máslo, cukr a skořici. Vykynuté těsto opět propracujte a vyválejte v co nejtenčí plát ve tvaru čtverce. Ten potřete po celé ploše náplní a zarolujte. Srolované těsto z vrchu podélně rozřízněte tak, že z jedné strany začnete 5 cm od konce a doříznete až na druhý konec. Takto vám vzniknout dva prameny, které jsou na jednom konci k sobě spojené. Prameny spleťte (přeložte přes sebe) tak, aby byl řez na vnější straně. Vzniklý cop stočte do kruhu a přitlačením spojte oba konce k sobě. Hotový věnec přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C do zezlátnutí, cca 25 minut.
Těsto:
120 ml mléka
15 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru třtinového přírodního PROBIO
150 g mouky z červené pšenice (celozrnné jemně mleté) BIO PROBIO
150 g mouky pšeničné bílé hladké PROBIO
špetka jemné mořské soli
30 g másla
1 žloutek

Náplň:
5 lžic cukru třtinového přírodního PROBIO
3 lžičky skořice mleté
50 g másla
Co budete potřebovat:
Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá PROBIO

Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Mouka z červené pšenice  se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy apod.). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zpracovat od samého počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Suší se šetrně teplým vzduchem, a proto si konečný produkt zachová své živiny.
https://www.probio.cz/mouka-z-cervene-psenice-celozrnna-jemne-mleta-450g-probio

Mouka pšeničná hladká PROBIO
Bílá biomouka na sváteční pečení je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček.
https://www.probio.cz/mouka-psenicna-hladka-1-kg-bio-probio


Vánočka ze špaldové mouky

 cukrovi26

Typ receptu: vegetariánský
Náročnost receptu: středně obtížný
Čas přípravy: 180 minut
Množství: 1 porce

Ingredience:
300 g mouky špaldové celozrnné jemně mleté PROBIO
100 g cukru třtinového přírodního PROBIO
60 g rozinek PROBIO
mandle celé PROBIO
250 ml mléka
muškátový oříšek mletý
sůl
120 g másla
3 žloutky
40 g droždí
citronová kůra
50 g vlašských ořechů
Postup:
Do 3 lžic vlažného mléka či obilného nápoje rozmíchejte 1 lžíci cukru, 1 lžíci mouky, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Zbytek mouky smíchejte s cukrem, přidejte rozšlehané žloutky se špetkou soli, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, citronovou kůru, kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujte tuhé těsto. Při hnětení těsta dle potřeby přidejte mléko či obilný nápoj. Těsto přikryjte a nechte alespoň 2 hodiny kynout. Do vykynutého těsta zapracujte opláchnuté rozinky a hrubě nasekané ořechy. Poté rozdělte těsto na 9 kusů, ty vyválejte do pramenů a spleťte vánočku. Vánočku nechte půl hodiny kynout na plechu. Před vložením do trouby vánočku potřete rozšlehanými bílky a posypte nakrájenými mandlemi. Prvních 10 minut pečte na 200 °C, poté snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších  25-35 minut.

Co budete potřebovat:
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá PROBIO
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy…
Náš tip:  Začínáte-li s celozrnnými moukami,  můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. PROBIO je na zpracování špaldy skutečný specialista. Jejímu pěstování a šetrnému zpracování se věnuje už od počátků v roce 1992. Mouky pocházející z ekopolí jsou vždy čerstvé, protože se nemelou do zásoby, jako je tomu u jiných výrobků.
https://www.probio.cz/mouka-spaldova-celozrnna-jemne-mleta-1-kg-bio-probio

 

www.probio.cz


FCB: @probio.eu
IG: @probio.cz

___________________________________________________________________
Společnost PROBIO
PROBIO je nejstarší a největší výrobce biopotravin v České republice se zkušenostmi od roku 1992. Původně malá firma založená dvojicí přátel Ing. Martinem Hutařem a Ing. Karlem Matějem se rozrostla na více než 120 lidí. Společnost sídlí ve Starém Městě pod Králickým Sněžníkem. Jejím cílem je podpora a rozvoj ekologického zemědělství, stejně jako snaha o zdraví lidí a zachování zdravé planety, k čemuž svou činností přispívá.
PROBIO se zabývá zpracováním a výrobou biopotravin, velkoobchodním prodejem, celorepublikovou distribucí bioproduktů, zahraničním obchodem s biopotravinami, eko drogerií, bio kosmetikou a obchodem s certifikovanými bio osivy.
Společnost PROBIO hospodaří na vlastní ekologické farmě na jižní Moravě ve Velkých Hostěrádkách a disponuje 3 bio mlýny, balírnami a sklady. V sortimentu najdete přes 1 500 položek v biokvalitě - od obilovin, luštěnin, mouk, mlýnských produktů či olejů přes pochutiny, jako jsou sušenky, až po rychlé směsi, čokolády, vína či kávu. V portfoliu je i přes 400 bezlepkových produktů.
V bio mlýnech se denně mele čerstvá bio mouka - špaldová celozrnná, žitná chlebová či pohanková. Na stoly domácností se díky PROBIO začínají vracet také tradiční plodiny i biopotraviny, z nichž některé lze vnímat jako superfood. Patří k nim mj. špalda, pohanka, jednozrnka, dvouzrnka, žito, oves, ječmen, červená pšenice nebo čirok.

28. listopad 2022
Dnes má svátek René

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek