Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

Racata Akademie kvality3

Zeleninová kapsa
Když se kouknete na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Jestliže vám roste na zahrádce třeba řapíkatý celer, klidně ho tam přihoďte. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte. Třeba budete mít začátečnické štěstí. Nechte si chutnat.
Zeleninova kapsa final Akademie kvality5    
Počet porcí: 5
Doba přípravy: 50 minut

Ingredience:

Na placky:
500 g hladké mouky
100 ml slunečnicového oleje
280 ml horké vody
1 lžička soli

Na náplň:
½ ledového salátu
3 velká rajčata
½ salátové okurky
1 žlutá paprika
1 červená cibule
150 g přírodního čerstvého sýra

Na zálivku:
150 ml bílého jogurtu
sůl
pepř

Postup:
1.    Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
2.    Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
3.    Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
4.    Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
5.    Bílý jogurt opepřete a osolte.
6.    Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem
a zarolujte.

Tip: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 oC.

    
Bramborový koláč
Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci s listovým těstem. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez tuku. Přesto z nich získáte dostatek energie a velké množství minerálů (draslík, hořčík, železo, fosfor, mangan, jód a další), vitaminů (C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 – kyselina listová) i bílkovin. Abyste potěšili taky své čichové buňky, nesmí v receptu chybět snítky rozmarýnu.

Bramborovy kolac final Akademie kvality4
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 35

Ingredience:
1 listové těsto
4 velké brambory
150 g polotučného tvarohu
100 g tvrdého sýra
1 vejce
hrst čerstvého rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:
1.    Troubu předehřejte na 170 oC.
2.    Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.
3.    Těsto si rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte na brambory nakrájené na tenké plátky.
4.    Pomašlujte vejcem a dejte péct na cca 25 minut.
5.    Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.

Tip: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 oC a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně.



Bramborové špízky
Už jste někdy ochutnali bramborové špízy? Představují jednoduchou, lehkou, plnohodnotnou a zároveň až dětsky hravou verzi správné svačinky. S přípravou vám určitě rády pomohou i šikovné dětské ručičky. Náš recept se kromě brambor skládá také z cherry rajčat, tvrdého sýra a bazalky. Ocení ho vegetariáni a ti, kteří si přejí odlehčit jídelníček a současně si taky pochutnat. Jelikož pokrm září všemi barvami, stoprocentně o něm můžeme říct, že ho jíme už jenom očima.

sarkareceptyrajcata
Počet porcí: 4-8 porcí
Doba přípravy: 35 minut

Ingredience:
8 nových brambor
150 g oblíbeného tvrdého sýra
200 g cherry rajčat
hrst čerstvé bazalky
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:
1.    Brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na tlustší kolečka.
2.    Sýr si nakrájejte na silnější plátky a rajčata na půlky.
3.    Napichujte na párátka a dozdobte listy bazalky.
4.    Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

Tip: Věděli jste, že cherry rajčata obsahují různé typy antioxidantů, od nichž se odvíjejí jejich barvy? Červená mají nejvíce lykopenu, oranžová beta karotenu a žlutá zeta karotenu. Další antioxidanty typu flavonoidů se nacházejí v hnědých a černých plodech.


Tatarák ze pstruha
V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

Tatarak pstruh final Akademie kvality2

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:
6 filetů pstruha
1 šalotka
3 nakládané okurky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce lněného oleje
hrst čerstvého kopru
½ citronu
sůl
čerstvě mletý pepř
světlé pečivo k servírování

Postup:
1.    Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
2.    Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
3.    Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
4.    Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
5.    Podávejte s opečeným světlým pečivem.

Tip: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.


Pečený kapr s bylinkami a bramborem
Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce.

Peceny kapr final Akademie kvality1
A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Ingredience:
4 kapří podkovy
500 g rajčat
400 g nových brambor
hrst tymiánu
hrst rozmarýnu
šťáva z ½ citronu
150 g másla
3 stroužky česneku
60 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř


Postup:
1.    Brambory si uvařte ve slupce.
2.    V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
3.    Přidejte vývar a nechte projít varem.
4.    Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
5.    Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
6.    Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 oC.
7.    Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.

Tip: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá
a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.


Domácí nanuky s lesním ovocem
Kdo by neměl v horkých letních teplotách chuť na nanuka! Proto vám přinášíme recept právě na toto mražené lahodné potěšení. Naše nanuky jsou plné ovoce a jogurtu. Aby nebyly moc kyselé, prosladili jsme je lžící medu. Výběr plodů je samozřejmě na vás. Nicméně doporučujeme směs jahod, borůvek, malin a třešní. Všechno, co zrovna najdete na zahrádce nebo třeba u vašich oblíbených farmářů. Tyto nanuky představují skvělé řešení, jak nadopovat děti vitaminy a bílkovinami a ještě jim tím udělat radost.

Nanuky lesni ovoce final Akademie kvality4
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut + mrazení

Ingredience:
50 g jahod
50 g borůvek
50 g malin
30 g třešní
150 ml bílého jogurtu
50 ml vody
1 lžíce medu

Postup:
1.    Jahody nakrájejte na plátky, třešně vypeckujte a smíchejte v míse s jogurtem, ostatním ovocem
a lžící medu.
2.    Vlijte do formiček na nanuky a nechte zamrznout.

Tip: S přípravou nanuků vám mohou pomoci děti. A vůbec nevadí, když u toho budou ujídat.


Domácí nanuky z meruněk
Ulítáváte si na ovocných dřeních, které vás ve vedrech dokážou báječně osvěžit? Ty jahodové jsou klasika, která vás nikdy neomrzí. A co takhle zmrzlina z meruněk? Na tomto receptu je snad nejnáročnější natrhat ovoce ze stromu nebo ho dojít nakoupit. Ale výsledek stojí za to! Proč právě meruňky? Kromě toho, že mají jedinečnou vůni a chuť, taky obsahují mj. železo, draslík
a antioxidanty (betakaroten) a podporují metabolismus. A navíc vám za ně děti utrhnou ruce.

Merunkove nanuky final Akademie kvality5
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut + mrazení

Ingredience:
5 zralých meruněk
150 ml vody
2 lžíce medu

Postup:
1.    Meruňky rozmixujte s vodou a přidejte med.
2.    Vlijte do formiček na nanuky a nechte zamrznout.

Tip: Výroba nanuků představuje perfektní způsob, jak zužitkovat sezónní ovoce a vychutnávat si ho pak v jakoukoliv roční dobu.

 

 


O značce „Klasa“
Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Spravuje ji Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku u více než 900 produktů od více než 200 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou na stránkách www.eklasa.cz

O značce „Regionální potravina“
Již jedenáct let uděluje Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání v obchodech, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé si mohou vybírat z více než 400 výrobků od více než 300 výrobců. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Více informací je k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz

O značce „BIO Produkt ekologického zemědělství“
Zelenobílý grafický znak BIO nazývaný díky proužkům „biozebra“ je doplněný nápisem „Produkt ekologického zemědělství“. V naší zemi slouží jako ochranná známka pro biopotraviny. Aby mohly produkty toto označení získat, musí být prověřeny některými kontrolními organizacemi, které pověřuje Ministerstvo zemědělství. Bio výrobky označují produkty z rostlin a živočichů z ekologických farem, které nebyly ošetřeny zakázanými pesticidy, minerálními dusíkatými hnojivy a zároveň se při jejich pěstování nebo chovu zohledňuje dopad na životní prostředí a potřeby chovaných hospodářských zvířat. Více informací se dozvíte na webu www.myjsmebio.cz

O značce „Ekologická produkce“
„Ekologická produkce“ je na rozdíl od předchozí „biozebry“ značením nadnárodním (ve tvaru zelenobílého lístku) upraveným předpisem Evropské unie. Musí ho mít na svém obale každý produkt, který splňuje v rámci EU požadavky na biopotraviny. Jejich definice je zmíněna v textu výše – u značky „BIO Produkt ekologického zemědělství“. Pro úplnost ještě dodejme, že u biopotravin s původem mimo naši zemi není označení „biozebra“ povinné, i když na obalu být může.

O značce „Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP)“
Jedná se o značení Evropské unie. Funguje už téměř 25 let. Důvodem vzniku byla mj. i ochrana produktů před jejich paděláním. Týká se to následujících značek:
•    Zaručené tradiční speciality (ZTS)
•    Chráněné označení původu (CHOP)
•    Chráněné zeměpisné označení (CHZO)

2. prosinec 2022
Dnes má svátek Blanka

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek