Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snaps

 

Recept od Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014, www.gastrofoodfest.cz.
Vizitka: Radek Šubrt – šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.

 

Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snaps

 

Radek Šubrt

4 porce

 

Suroviny:
300 g sýra Philadelphia
200 g cukru
2 lžíce škrobu
100 g zakysané smetany
1 vejce
2 žloutky
10 ml smetany
1 vanilkový lusk

100 g kakaových sušenek
2 lžíce másla
100 g cukru
Špetka mleté skořice
1 lžíce kakaa

100 ml červeného vína
2 lžíce sušených brusinek
3 plátky želatiny

210 ml kukuřičného sirupu
200 g cukru
Špetka zázvoru
50 ml smetany
100 g hladké mouky
1 lžíce másla

 

Cukr, škrob a philadelphii rozmícháme, dokud se jednotlivé přísady dobře nepromísí. Poté přidáme smetanu, vmícháme žloutky, vanilkový lusk a zbylé suroviny.

V misce rozdrtíme sušenky, promícháme s ostatními surovinami a vymačkáme do dortové formy jako základnu. Jde to dobře například dnem skleničky. Vlijeme tvarohovou směs a pečeme při 100 stupních asi 60 minut.

 

Brusinky namočíme do vína, přidáme cukr a necháme přes noc nasáknout. Brusinky scedíme, tekutinu zahřejeme a přimícháme želatinu a vložíme zpět brusinky a necháme ztuhnout ve formě. Krájíme na kostky.

 

Brandy snaps = vše smícháme, na plechu tvoříme kolečka a rychle pečeme v troubě.

 

Zdroj, foto: gastrofoodfest

 

26. září 2018
Dnes má svátek Andrea

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek