Michelinský šéfkuchař Paul Bocuse vaří v litinovém hrnci Staub Cocotte

Michelinský šéfkuchař Paul Bocuse vaří v litinovém hrnci Staub Cocotte

www.vasekuchyne.cz

4163 rgb 300dpi 2

Světoznámý michelinský šéfkuchař Paul Bocuse vaří v litinovém hrnci Staub Cocotte – vyzkoušejte jeho recepty!


Litinové hrnce francouzské značky Staub se v kulinárním světě objevily v roce 1974, kdy Francis Staub v Alsasku založil svou společnost. Mezi evergreeny značky patří litinový hrnec Cocotte se speciálně tvarovanou poklicí. Malé hroty na její spodní části zaručují plynulou cirkulaci a odpařování tekutin z pokrmů. Tento unikátní systém podlévání vlastní šťávou je až 9x účinnější oproti dušení pod klasickou poklicí. Není nutné přidávat velké množství vody, takže výsledná chuť a aroma nejsou ničím potlačeny. Jídlo je zdravější, jelikož je vařeno pomalu v litinovém hrnci, a živiny, které se rozpouštějí ve vodě, z hrnce neuniknou párou. Litinové hrnce Staub Cocotte jsou ideální nejen pro pomalé vaření či dušení, ale i opékání, pečení a smažení. Navíc je můžete požít i k servírování, protože litina udrží teplotu pokrmu a díky nadčasovému designu bude hrnec Staub na vašem stole vypadat opravdu krásně. Na výběr je hned několik atraktivních barevných provedení, tvarů a rozměrů hrnce.

3715 rgb 300dpi

Značku Staub bez váhání doporučují přední světoví šéfkuchaři včetně francouzské ikony Paula Bocuseho, považovaného za zakladatele moderní gastronomie, jehož legendární výletní restaurace byla více než 50x za sebou oceněna třemi michelinskými hvězdami.


Vyzkoušejte recepty, které Paul Bocuse připravuje v hrnci Staub Cocotte:
RAJČATOVÉ RISOTO
4 porce / příprava 15 min. / doba vaření 40 min.
Ingredience:
700 g rajčat
4 malé cibulky
4–5 lžic olivového oleje
500 ml vývaru
250 g rýže
75 g strouhaného parmazánu
Sůl, pepř
Pro tradiční přípravu přidejte špetku šafránu
Příprava:
Do vroucí vody vložte lehce naříznutá rajčata a nechte spařit, po chvilce vyndejte, oloupejte slupku a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce Cocotte dvě lžíce olivového oleje a nechte zesklovatět cibulku. Pak přidejte nakrájená rajčata, vařte po dobu 15–20 min. a průběžně míchejte. Přidejte vývar, zbývající olivový olej, počkejte, než se vývar zahřeje a přidejte rýži. Směs občas promíchejte a ve chvíli, kdy je rýže průsvitná a rajčata s cibulkou jsou smíchaná, přidejte sůl, pepř a špetku šafránu. Rizoto nechte vřít po dobu 20 min. a průběžně dolévejte trochu vývaru. Krátce před servírováním přidejte parmazán a pečlivě směs promíchejte.

 

HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
6 porcí / příprava 20 min. / doba vaření 3 hodiny
Ingredience:
1 kg předního hovězího nakrájené na kostičky
125 g slaniny
12 malých cibulek
60 g másla
500 g mrkve
Bouquet garni:
1 snítka tymiánu
1/4 bobkového listu
2 řapíkaté celery
4 snítky petržele
1 polévková lžíce mouky
1 lžíce rajčatového pyré
1 l dobrého červeného vína
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Příprava:
Vyndejte maso z lednice asi hodinu a půl před začátkem vaření. Nakrájejte slaninu, oloupejte cibulky a nechte je vcelku. V hrnci Cocotte rozehřejte máslo, přidejte cibuli, slaninu a míchejte dozlatova 2–3 minuty. Přidejte maso se solí a pepřem. Mezitím oloupejte a nakrájejte mrkev a následně přidejte do hrnce k masu. Omyjte petržel, řapíkatý celer, odstraňte zdřevnatělé části řapíkatého celeru a spojte snítku tymiánu, bobkový list, snítku petržele a přidejte k masu.  Vše duste 30 min., pak vyjměte maso a udržujte ho teplé. Vedle v pánvi osmahněte mouku a přidejte rajčatové pyré, červené víno, sůl a pepř, oloupaný a rozdrcený česnek.  Míchejte do hladka, do pánvičky vložte maso. Přiklopte pokličku a ohřívejte dvě a půl hodiny pod pokličkou. Následně servírujte.


Nádobí značky Staub je dostupné v prodejnách Potten & Pannen – Staněk a na webu www.vasekuchyne.cz

 

 

 

Zdroj, foto:  Potten & Pannen – Staněk: www.pottenpannen.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2med

26. září 2018
Dnes má svátek Andrea

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek