CHUTNÉ RECEPTY PRO JAHODOVOU SEZONU

CHUTNÉ RECEPTY PRO JAHODOVOU SEZONU

25453 Dortové želé jahodové 10g

Víte, že zavařeniny, ovocná želé a džemy jsou zdravou variantou pro celoroční mlsání? O to více ty, které jsou připravené s láskou z natrhaného ovoce a s kvalitními přísadami. Nezapomínejme, že zavařování ovoce je jednou z nejtradičnějších forem konzervace potravin. Jahodová sezóna právě začala, takže je čas si užít skvělé letní dorty i začít s přípravou domácích marmelád. Maliny, jahody, rybíz, angrešt nebo borůvky - všechny plody vaší zahrádky či nasbírané v lese můžete použít buď v moučnících, nebo si je uschovat do skleniček v podobě marmelád. Samozřejmě ty zdravé a kvalitní.

 

Fit dortík s tropickým ovocem

jahod1

Ingredience
300 g cereálních sušenek
150 g hořké čokolády
500 g měkkého tvarohu
200 g bílého jogurtu
50 g moučkového cukr
50 g cukru s limetkovou příchutí Vitana
10 g dortového želé s příchutí tropic Vitana
40 g limetkové šťávy

Čokoládu rozpustíme a přisypeme válečkem podrcené sušenky. Takto připravenou hmotou naplníme dno formiček a necháme ztuhnout v chladu. Poté zalejeme jogurtovo - tvarohovým krémem (smícháme tvaroh, jogurt, cukr a limetkovou šťávu). Před podáváním nazdobíme tropickým ovocem a zalijeme Dortovým želé s příchutí tropic Vitana.

 

Panna cotta s jahodami

jahod2

Ingredience
250 ml smetany
70 g cukru krupice
1 vanilkový cukr Vitana
15 g dortového želé s příchutí jahoda Vitana
1 balíček Džemfix 2:1 Vitana


Všechny suroviny svaříme a poté přidáme želatinu, kterou jsme si nechali nabobtnat ve studené vodě. Na konec vlijeme druhou část smetany, promícháme a nalijeme do skleniček. Vychladíme a podáváme s jahodami povařenými s Džemfixem.

 

Jahodový dortík s mascarpone

jahod3
1 světlý korpus
Jahodový krém
250g jahod
50g cukru krupice
1 vanilkový cukr Vitana
10g dortového želé s příchutí jahoda Vitana
200ml šlehačky
Jahody rozmixujeme a přidáme krupicový a vanilkový cukr. Poté zlehka přimícháme dortové želé. Našlehanou šlehačku plníme do formiček vyplněných korpusem a necháme vychladit. Pak připravíme mascarpone krém.
mascarpone krém
300g mascarpone
50g medu
50ml smetany

Mascarpone, med a šlehačku vyšleháme do pevné pěny, kterou nastříkáme na vychlazenou jahodovou pěnu, opět dáme vychladit a následně poklademe jahodami a zalijeme jahodovým želé Vitana. Na úplná závěr rozpustíme 100g bílé čokolády ve vodní lázni nebo za pomoci mikrovlnné trouby rozmícháme a rozetřeme buď na celofán nebo na 3D folii na čokoládu, necháme ztuhnout a pak rozkrájíme na kousky, kterými obložíme dort po stranách.

 

Jahodovo – malinový džem

jahod4

200g malin
200g jahod
1 vanilkový cukr Vitana
1 cukr s limetkovou příchutí Vitana
100 ml vody
70g cukr krupice
1 Džemfix 2:1 Vitana

Všechny suroviny dohromady povaříme a na závěr přidáme Džemfix 2:1. Povaříme dalších 5min a naléváme do zavařovacích skleniček. Pro lepší přilnutí víčka ještě za horka skleničku s džemem otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

 

 

Zdroj, foto: Vitana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

havas

 

17. prosinec 2018
Dnes má svátek Daniel

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek