Kopřivová nádivka s krkovicí

Kopřivová nádivka s krkovicí

www.schneider-group.cz

SCHNEIDER Koprivova nadivka komplet
Ingredience:
300 g Schneider krkovice (nakrájené na kostičky)
2 hrsti mladé kopřivy (posekané)
20 g másla
2 stroužky česneku
½ balení toastového chleba
4 vejce (oddělíme žloutky a bílky)
1 cibule
200 ml mléka
50 g sekaných mandlí
strouhanka na vysypání formy
sůl
černý pepř (čerstvě namletý)

schneider

Postup:
Vybereme formu, ve které chceme nádivku péct. Vymastíme ji trochou másla a vysypeme strouhankou. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a dáme vysušit přes noc na sporák.
Cibulku a česnek nakrájíme na jemno a opečeme na másle, až cibulka zesklovatí. Přidáme nakrájenou krkovici a 5 minut opékáme. Mladé kopřivy nasekáme nožem na drobno. Z bílků
vyšleháme sníh. V míse smícháme toastový chléb s mlékem a pět minut necháme odstát. Dále přidáme žloutky, mandle, kopřivy, sůl, pepř, opečenou krkovici s cibulkou a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků. Tuto směs nalijeme do formy a dáme péct do trouby na 160°C cca 30 minut. Nádivku můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo jíst samostatně třeba se salátem.

 

www.schneider-group.cz

 

www.JakNaVelkeVeci.cz

 

28. květen 2018
Dnes má svátek Vilém

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist