Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

www.bileplus.eu

Bílé plus Ryba s mušlemi a omáčkou ze zakysané smetany 1
Téměř každý dobrý kuchař vám poví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes mlsné jazýčky patří i Michal Nikodem, majitel pražského kulinárního studia Ola Kala.
„Bez mléka a mléčných výrobků sice vařit dovedu, ale chuť smetany, másla, tvarohu nikdy ničím nenahradíte. Produkty z mléka využívám hojně ve všech typech kuchyně – ve studené, v teplé (např. přílohy, omáčky, krémové polévky) a i v dezertech. Nejraději mám máslo, smetanu, hustou zakysanou smetanu, hustý jogurt a kvalitní tučné sýry.“
Díky své zálibě v produktech z mléka se zapojil oblíbený šéfkuchař do projektu na podporu mléka a mléčných výrobků Bílé plus a vytvořil na léto originální svěží menu, na kterém si každý pochutná. Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu

Ryba s mušlemi a omáčkou ze zakysané smetany
Potřebujete:
1 rybí filé (200 g) – treska obecná
sůl
pepř

Postup:
Rybu osolíme, opepříme a uvaříme v napařovacím hrnci.

Mušle:
Potřebujete:
8 mušlí slávky jedlé
25 g másla
1 šalotka
kousek pórku
snítka tymiánu
1 bobkový list
kousek řapíku
petrželovou nať

Postup:
Na 25 g másla osmažíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme bobkový list svázaný s pórkem, tymiánem, řapíkem a petrželovou natí a očištěné slávky. Vaříme na prudkém ohni - asi 5 minut - pod poklicí, dokud se všechny slávky neotevřou. Pak je vybereme a masíčko vyloupeme. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu omáčky.

Omáčka:
Potřebujete:
1 lžíce husté zakysané smetany
2 lžíce šťávy ze slávek
šťávu z půlky citronu
1 žloutek
sůl
pepř

Postup:
Všechny ingredience dáme do misky a zahřejeme ve vodní lázni. Osolíme a opepříme. Prohřejeme, ale nevaříme.

Finální příprava pokrmu:
Přelijeme rybí filet, ozdobíme ho slávkami a sekanou petrželovou natí a podáváme s pečivem (můžeme přidat restovanou zeleninu, chřest, fazolky apod.)

 

Malinové souflé (nákyp)

Bílé plus Malinové souflé 3
Suroviny na cca 8 porcí (záleží na velikosti formiček)

Potřebujete:
150 ml mléka
100 ml smetany
4 žloutky (100 g)
50 g cukru
15 g mouky
10 g škrobu
rozmixovaný banán
šťáva a kůra z ½ citronu
4 bílky (120 g)
50 g cukru
maliny na ozdobení

Postup:
Smetanu s mlékem svaříme v rendlíku a přidáme do mísy k rozšlehané směsi ze:
4 žloutků (100 g)
50 g cukru
15 g mouky
10 g škrobu

Tekutinu vrátíme zpět do rendlíku a vaříme cca 5 minut. Necháme vychladit a smícháme s:
rozmixovaným banánem
šťávou a kůrou z ½ citronu

Krém můžeme hned zpracovat, nebo ho uložit až na 3 dny do lednice.

Poté ušleháme tuhý sníh ze:
4 bílků (120 g)
50 g cukru
Vmícháme ho ke žloutkovému krému.

Formičky nebo šálky vymažeme máslem, vysypeme krystalovým cukrem a dáme do lednice vychladit.
Poté plníme. Vyboucháme bubliny, horní okraj zarovnáme nožem a vkládáme do dobře vyhřáté trouby na 200 °C. Po uzavření trouby snižujeme teplotu na 190 °C – horkovzduch.
Pečeme cca 10 – 12 minut.
Servírujeme s malinami ihned po vytažení z trouby a POCUKRUJEME.

 

Káva Affogato

Bílé plus Káva Affogato
Potřebujete:
Vanilkovou zmrzlinu (cca 1 l)
150 g rozinek nebo brusinek
100 ml rumu
silné espresso (dle počtu osob)

Postup:
Vanilkovou zmrzlinu smícháme s rozinkami či brusinkami namočenými přes noc v rumu. Necháme ještě několik hodin v mrazáku. Poté zalijeme zmrzlinu horkou kávou a ihned podáváme. Doporučujeme do jedné porce servírovat 2 kopečky zmrzliny.

________________________________________
O projektu Bílé plus:
Účelem projektu Agrární komory ČR Bílé plus v letech 2014-2016, který navazuje na podobný projekt, realizovaný v období 2011-2013, je podpořit spotřebu mléka a mléčných výrobků v ČR a nově i SR. Projekt Bílé plus je podporován z prostředků Evropské unie a České republiky. Financování je rozděleno v poměru 50% EU, 30% ČR a 20% z vlastních prostředků AK ČR. Více informací na www.bileplus.eu

 

Zdroj, foto: apriori; www.bileplus.eu

 

2. prosinec 2022
Dnes má svátek Blanka

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek