Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Čokoládový dortík s lanýži od šéfcukráře Martina Gani

Čokoládový dortík s lanýži od šéfcukráře Martina Gani

IMG 8354
Piškot: Vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny, před došleháním přidáme vodu, odstavíme a zlehka zamícháme prosátou mouku, vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech s papírem, pečeme při teplotě 220 stupňů asi 5-7 minut (v závislosti na typu trouby) do zlatova, po upečení a vychladnutí vykrajujeme kroužky s průměrem 5 centimetrů a uložíme do připravené formy (silikon, nebo plastová forma - třeba vystlat tvrdší fólií)
Mousse z bílé čokolády: Do misky se studenou vodou si dáme nabobtnat plátkovou želatinu. Do hrnce si dáme mléko, cukr, žloutky, a dáme to vařit, při neustálém míchání provaříme a vylijeme do misky s čokoládou, smícháme. Mezitím si vyšleháme smetanu ke šlehání. Rozpuštěnou čokoládu smícháme s vyšlehanou smetanou. Nabobtnalou želatinu si mírně rozehřejeme v mikrovlnné troubě a přilijeme do hmoty, důkladně smícháme. Hmotu si nabereme do cukrářského sáčku a začneme formu plnit do poloviny.
Mousse z tmavé čokolády: Postup je stejný jako při hmotě z bílé čokolády s tím rozdílem, že použijeme tmavou čokoládu a lanýžový olej. Do zbylé půlky doplníme hmotou z tmavé čokolády a vrch zarovnáme. Dáme ztuhnout do mrazničky.
Čokoládová poleva: Do misky se studenou vodou si dáme nabobtnat želatinu. Vodu, cukr, smetanu provaříme, odstavíme, přimícháme prosáté kakao a při 40 stupních přidáme nabobtnalou želatinu, dáme ztuhnout. Při zalévání si polevu rozehřejeme na maximálně 35 stupňů.
Suroviny na přípravu:
Na piškotový plát potřebujeme:
3 vejce, 120g krystalový cukr, 1ks vanilkový cukr, 0,5dcl vody, 100g hladké mouky
Na bílý mousse potřebujeme:
1dcl mléka, 20g krystalového cukru, 25g žloutek, 5g plátkové želatiny, 180g bílé čokolády, 400g smetany na šlehání
Na tmavý mousse potřebujeme:
1,5dcl mléka, 25g krystalového cukru, 25g žloutek, 5g plátkové želatiny, 160g hořké čokolády, 400g smetany na šlehání, lanýžovou olej
Na čokoládovou polevu potřebujeme:
150g voda, 150g smetana 33%, 240g krystalový cukr, 100g kakao, 3 plátky želatiny

 

 

Zdroj foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

2. prosinec 2022
Dnes má svátek Blanka

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek