CHIA RAŽENKA se salsou pico de Gallo a grilovanými krevetami s koriandrem

CHIA RAŽENKA SE SALSOU PICO DE GALLO A GRILOVANÝMI KREVETAMI S KORIANDREM

Recept 1 Dokrupava.cz Chia razenka krevety koriandr
Nová chia raženka je hlavní surovinou pro letní recept, který pro vás připravili autoři blogu Dokřupava.cz. Oba autoři – profesionální šéfkuchař Michal Suchánek i nadšená blogerka a gurmetka Anita Ponešová – k nové chia ražence přistoupili vlastním a rozhodně originálním způsobem. Nechte se inspirovat jejich zdravými a navýsost chutnými recepty a zpestřete si nejen nadcházející léto plné vůní a chutí. Nadšeni budou nejen vyznavači masa, ale i příznivci mořských plodů, dokonce i nemasově založení labužníci.
Autor receptu: Michal
Ingredience na dvě porce:
2 chia raženky
10 větších syrových krevet (mražených, nikoliv předvařených)
1 masité rajče
¼ manga
¼ červené cibule

2 stroužky česneku
3 snítky čerstvého koriandru
3 snítky kadeřavé petrželky nasekané nadrobno
½ chilli papričky
šťávu z ½ limetky
kousek másla na opečení krevet
sůl, pepř
Postup:
Nejprve si připravíme salsu Pico de Gallo (kohoutí hřebínek), která je velmi chutná a nádherně barevně doplní celý recept. Rozpůlíme jedno masité rajče a vydlabeme z něj vnitřek. Zbytek rajčete nakrájíme na velmi jemné kostičky. Následně přidáváme další ingredience, všechny nasekané na stejné kostičky – ¼ manga, ¼ červené cibule, jeden stroužek česneku, ½ chilli papričky. Přidáme tři snítky čerstvého koriandru, šťávu z ½ limetky, sůl, pepř a vše zamícháme.
Nyní je ta pravá chvíle na krevety. Do receptu volíme raději větší a syrové krevety. Mohou být i mražené, ale rozhodně ne předvařené. Nejprve si připravíme tři snítky kadeřavé petrželky rozsekané spolu s jedním stroužkem česneku. Rozpálíme pánev s kouskem másla a rozmrzlé krevety opečeme poměrně rychle do růžova. Ke konci opékání krevety osolíme a posypeme petrželkou s česnekem. Po vychladnutí je vyloupeme a použijeme do sendviče.
Chia raženky podélně rozkrojíme, naplníme zlehka salsou a přidáme krevety. Raženku můžeme ještě dozdobit snítkami koriandru.
Michal Suchánek ke svému receptu na chia raženku se salsou Pico de Gallo a grilovanými krevetami s koriandrem dodává: „Vždy, když si poslepu přičichnu k této delikatese, cítím vůni mexické exotiky. Je to letní, svěží a lehce pikantní recept. Díky spojení s krevetami je moderní a také velmi zdravý. Pokaždé, když si jej připravíte, budete mít chuť okamžitě někam odjet za dobrodružstvím.“

 

Zdroj, foto: dokrupava.cz

25. únor 2018
Dnes má svátek Liliana

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist