Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Raw pokrmy mistra Russella Jamese

Raw pokrmy mistra Russella Jamese

www.therawchef.com

Russell James patří v současnosti ke světová špičce kuchařů, kteří se věnují živé gastronomii. Tento britský šéfkuchař, podle deníku The Times nejlepší raw šéfkuchař na ostrovech, aktivně šíří osvětu syrové stravy, vede kurzy rawfood a má tisíce fanoušků po celém světě. Jeho vášní je ukazovat lidem, jak jednoduše lze připravit dech beroucí večeři nebo lahodné raw sendviče, které báječně chutnají a také prospívají zdraví. Odlehčené letní chleby ostatně budou také jeho hlavním tématem sobotní kuchařské přehlídky.
www.therawchef.com

RawFest 2016 mapa 2

 

Falafel & Hummus Wrap se středomořskou "pečenou" zeleninou

1
Ingredience na tortillu:
•     3 šálky oloupané cukety
•     3 lžíce olivového oleje
•     2 lžičky citronové šťávy
•     špetka kajenského pepře
•     1 lžička mletého koriandru
•     1/2 lžičky soli
•     1/2 šálku lněné mouky *
* Lněná semena rozetřete v kávovém mlýnku tak, aby vznikla jemná mouka.
Postup:
1.    Vložte všechny ingredience kromě lněné mouky do vysokorychlostního mixéru a mixujte do hladka.
2.    Přidejte lněnou mouku a směs znovu mixujte do hladka.
3.    Vzniklou směs nalijte rovnoměrně do tvaru kruhu na 2 pláty sušičky.
4.    Sušte po dobu 8 hodin při teplotě 42 °C, nebo do té doby, než budete schopni sloupnout tortilly z nepřilnavých plátů.
5.    Jakmile odstraníte pláty, vložte tortilly na 30-60 minut znovu do sušičky, dokud nebudou obě strany suché na dotek, ale zároveň stále ohybatelné.

Ingredience na falafel:
•     1 šálek dýňových semínek
•     2 lžíce čerstvého, jemně nasekaného kopru
•     1 lžička mletého koriandru
•     2 lžičky kmínu
•     8 půlek sušených rajčat, namočených po dobu 1-2 hodiny a poté nasekaných
•     3 lžíce čerstvého koriandru
•     1 stroužek česneku
•     2 šalotky
•     1/4 šálku oliv bez pecek
•     2 lžičky koření oregano
•     špetka kajenského pepře
•     špetka pepře
•     1/2 lžičky soli
•     1 lžíce citronové šťávy
Postup:
1.    Všechny ingredience řádně promíchejte pomocí kuchyňského robotu.
2.    Vytvarujte do tvaru kuliček (falafelu) a sušte na nepřilnavém
plátu sušičky při teplotě 42 °C po dobu 6-8 hodin.

Ingredience na hummus:
•    1/2 šálku makadamových ořechů
•     3 lžíce citronové šťávy
•     3 lžíce tahini
•    1/4 lžičky soli
•    1/4 šálku vody
Postup:
1.    Všechny ingredience rozmixujte ve vysokorychlostním mixéru do hladka.
Volitelná středomořská zelenina:
•    1/2 šálku nakrájené cukety
•    1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
•    1/2 středně velké červené cibule, nakrájené
•    1/2 šálku čerstvých rajčat, nakrájených na plátky
•    3 lžíce olivového oleje
•    1 lžíce citronové šťávy
•    1/4 lžičky soli
Postup:
1.    Všechny ingredience pár hodin marinujte, poté vložte do sušičky a sušte je při teplotě 42 °C po dobu 1-2 hodin, dokud vše nezměkne.
2.    Případně můžete vynechat sušení a použijte křupavou syrovou zeleninu.

 

Salsa Finta s mandlovou Polpettou

2

Ingredience na Salsu Finta (4 porce):
•    1 hrnek sušených rajčat
•    2 šálky čerstvých rajčat
•    1 měkká datle
•    1 stroužek česneku
•    1 lžíce citronové šťávy
•    3 lžíce olivového oleje
•    5 velkých lístků bazalky
•    1/4 šálku vody
Postup:
1.    Všechny ingredience rozmixujte ve vysokorychlostním mixéru.

Ingredience na mandlovou Polpettu:
•    1 šálek namočených mandlí
•    2 polévkové lžíce kvasnic/ droždí
•    1/2 lžičky soli
•    2 lžičky citronové šťávy
•    1/4 šálku Salsa Finty (viz. výše)
•    3 lžíce čerstvé nasekané petrželky
•    1 lžíce italských bylinek
•    1/4 šálku cibule
Postup:
1.    Rozmixujte mandle v kuchyňském robotu nadrobno.
2.    Přidejte zbývající přísady a vše zopakujte, dokud ingredience důkladně nepromícháte.
3.    Formujte malé kuličky a sušte je při teplotě 42 ° C po dobu 6 hodin, nebo dokud nejsou z vnějšku lehce křupavé a uvnitř krásně měkké.
Ingredience na cuketové těstoviny:
•    2 střední cukety
•    1 lžička olivového oleje
•    špetka mořské soli

Postup:
1.    Nakrájejte podélně cuketu, položte plátky na sebe a nožem nakrájejte na podélné proužky ve stylu fettucine.
2.    Promíchejte proužky s olivovým olejem a solí. Vložte je do velké mísy a nechte během několika minut změknout.
3.    Na zpestření vezměte pár hrstek namíchaných salátů (skvělý je mix s mangoldem) a smíchejte je s proužky cukety.

Servírování:
1.    Na talíř naservírujte dle libosti Salsu Finta. Osobně si nechávám uprostřed talíře prostor na salát s cuketovými fettucine. Mandlovou Polpettu dávám až na samý závěr, navrch omáčky.

 

Exkluzivní moučník od Jídla lásky

Čokoládo-kokosové srdce

3

Ingredience na kokosovou krustu:
•    2 hrnky strouhaného kokosu
•    1/4 hrnku medu či agáve sirupu
•    1 lžíce citronové šťávy
•    2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Postup:
1.    Připravte si dortovou formu ve tvaru srdce, dno vyložte potravinovou fólií.
2.    Všechny ingredience promixujte v kuchyňském robotu tak, aby vznikla lepkavá hmota.
3.    Vzniklou hmotu rozprostřete na fólii a lžící uhlaďte do rovnoměrné plochy.

Ingredience na čokoládový krém:
•    2 hrnky datlí
•    1/2 hrnku kokosového oleje
•    3 lžíce kakaového másla
•    1/2 hrnku kakaového prášku
•    1/2 avokáda
•    špetka vanilky
•    špetka soli

Postup:
1.    Datle nechte 1-2 hodiny namočené ve vlažné vodě. Kokosový olej i kakaové máslo rozpusťte v sušičce či ve vodní lázni.
2.    Do mixéru vložte všechny ingredience a mixujte do hladka. Pokud máte slabší mixér, datle pokrájejte na kousky. Vzniklý krém nalijte do formy na vrstvu kokosu. Dort dejte do lednice a přibližně za šest hodin bude dort ztuhlý.

 

Zdroj, foto: www.therawchef.com

28. listopad 2022
Dnes má svátek René

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek