Exotické cestovatelské frappé recepty od NESCAFÉ Classic

Exotické cestovatelské frappé recepty od NESCAFÉ Classic!

Léto je v plném proudu, ze všech koutů slyšíte volání dálek, v uších vám zní šumění moře a zpěv racků, ale práce a další povinnosti vám nedovolí sbalit kufr a vyrazit vstříc exotickým destinacím a nekonečným plážím? Nezoufejte, NESCAFÉ Classic má řešení nadosah ruky! Připravte si podle originálních receptů inspirovaných cizími zeměmi ledové frappé a hned po prvním doušku se alespoň v mysli přenesete o tisíce kilometrů dál. Zavřete oči, představte si, jak vám tvář hladí sluneční paprsky a svěží mořský vánek, a vychutnejte si lahodnou a osvěžující chuť kávy NESCAFÉ Classic. Kdykoli a kdekoli.

 

Vietnamské frappé „Ca phe da“

frape

Suroviny:
3 lžičky kávy NESCAFÉ Classic 

100 ml studené vody
6 ledových kostek
2-3 čajové lžičky slazeného kondenzovaného mléka podle chuti

Postup a příprava:
Do sklenice nasypte ledové kostky. V šejkru dobře protřepejte 3 lžičky NESCAFÉ instantní kávy se studenou vodou a kávu nalijte do sklenice s ledem. Podle chuti oslaďte kondenzovaným mlékem, získáte tak lahodný krémový nápoj.


 

Kokosové frappé inspirované Bali

fraoe 2

Suroviny:
2 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
75 ml studené vody
100 ml kokosového mléka

4 kostky ledu
Kokosová zmrzlina
Strouhaný kokos na ozdobení

Postup a příprava:
Jako první krok šejkrujte 2 lžičky kávy NESCAFÉ se studenou vodou, poté přilijte kokosové mléko a ještě několikrát protřepejte. Nalijte do vysoké sklenice na ledové kostky a kopeček kokosové zmrzliny. Zasypte strouhaným kokosem.


Brazilské „mocha cola“ frappé

frape 3

Suroviny:
2 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
100 ml vody
30 ml plnotučného mléka
60 ml koly
2 kostky čokolády
4 ledové kostky
Šlehačka a čoko hobliny na ozdobení

Postup a příprava:
Do vysoké sklenice vložte kostičky čokolády, ty poté přelijte 100 ml horké vody, než se rozpustí. Přidejte kávu, kostky ledu a mléko a míchejte vysokou lžičkou tak dlouho, než se vše hladce spojí. Těsně před podáváním přilijte kolu a lehce promíchejte. Můžete dozdobit šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

 

Mexické frappé se skořicí a chilli

frape 4

Suroviny:
3 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
120 ml studené vody
30 ml plnotučného mléka
40 ml kávového sirupu
Kopeček smetanové zmrzliny
Šlehačka na ozdobení
Skořice a chilli na ozdobu
Třtinový cukr na ozdobu sklenice

Postup a příprava:
Nejprve si ozdobte sklenici. Její okraj potřete citronem a namočte do třtinového cukru, získáte tak efektní cukrovou krustu. V šejkru poté protřepejte 3 lžičky kávy NESCAFÉ se studenou vodou, mlékem a kávovým sirupem, poté přelijte do sklenice. Nakonec přidejte kopeček smetanové zmrzliny a ozdobte šlehačkou. Ti odvážnější mohou posypat směsí skořice a sušeného chilli.
Tip: Kávový sirup připravíte z jedné lžičky instantní kávy rozpuštěné ve dvou lžících horké vody s trochou cukru

 

Moudrý sofista z Řecka – mandlové frappé

frape5

Suroviny:
2 lžičky kávy NESCAFÉ Classic
30 ml polotučného mléka
2 lžičky medu
100 ml vody
4 ledové kostky
5 strouhaných mandlí
2 lžičky šlehačky
3 celé mandle na ozdobení

Postup a příprava:
V šejkru protřepejte 2 lžičky NESCAFÉ instantní kávy se studenou vodou spolu s mlékem, medem, strouhanými mandlemi a ledem. Hotové frappé přelejte do vysoké sklenice, ozdobte šlehačkou a plátky mandlí.

 

 

Zdroj, foto: Amicomm; JPREROVSKY Nescafé

25. únor 2018
Dnes má svátek Liliana

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist