Obláčkový nápoj - Ptačí mléko

Ptačí mléko obláčkový nápoj

Obláčkový nápoj aneb Zavzpomínejte na dětství a ochutnejte ptačí mléko. Ptačí mléko - buď ho milujete, nebo ne. Dětství však připomíná téměř všem.

Obláčkový nápoj aneb Zavzpomínejte na dětství a ochutnejte ptačí mléko
 Ptačí mléko obláčkový nápoj
Ptačí mléko - buď ho milujete, nebo ne. Dětství však připomíná téměř všem. Jemné obláčky plovoucí v krému a vůně vanilky. Zkusit si jej můžete připravit doma nebo se vydejte ochutnat ptačí mléko, které připravuje šéfkuchař Igor Čehy v restauraci River Bank v Bratislavě. Během nedávného slovenského zimního festivalu jídel se stalo třetím nejobjednávanějším jídlem a jednoznačně se stalo nejoblíbenějším dezertem celého festivalu.
Recept připravil Igor Čehy, šéfkuchař restaurace River Bank, Grand Hotel River Park, Bratislava
 Igor Čehy šéfkuchář Grand Hotelu River Park Bratislava
Ptačí mléko s krémem z pravé vanilky a se slaným karamelem
Ingredience pro 6 osob:
1 l plnotučného mléka
vanilkový lusk
6 větších vajec
3 PL moučkového cukru
špetku soli
 
Postup:
Bílky vyšleháme s 2 PL cukru a se špetkou soli. Mléko přivedeme k varu v kastrůlku
a ze sněhu tvarujeme naběračkou požadované tvary. Povaříme je asi minutu v mléce a vybereme do servírovací nádoby. Pak přecedíme mléko do nového hrnečku, přidáme vanilkové zrníčka a opatrně vmícháme žloutky rozmíchané s cukrem. Důležité je, aby teplota mléka nebyla vyšší než 85°C. Nakonec krém přecedíme do nádoby s bílkovými buchtičkami. Na závěr doporučuji přelít horkým karamelem se špetkou solného květu.

 

Zdroj, foto: AK; Grand

22. červenec 2018
Dnes má svátek Magdaléna

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek