NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU

NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU

Igor Čehy kopie


Grilovaná kachní foie gras, tvarohové široké nudle
s karamelizovanou šalotkou

RBR Nove Menu04

Ingredience pro 4 osoby:

400 g kachní játra foie gras, 200 g hrubých domácích nudlí, 50 g tvarohu, 100 g šalotky, 100 g červeného vína, 50 g krystalového cukru

Postup: Plátek jater osolíme a opepříme a prudce opečeme na rozehřáté pánvi z každé strany asi 1 minutu. Servírujeme na domácích nudlích ochucených tvarohem, výpekem z jater a karamelizovanou šalotkou nebo šalotková chutnay.


Pěna z bílé čokolády s mákem a s jahodovou omáčkou

RBR Nove Menu02

Ingredience pro 4 osoby:

100 g piškotového roládového plátu, 50 g smetany na šlehání, 50 g bílé čokolády, 1 plátek želatiny, 50 g bílého máku, 4 ks jahod, 1 ks vejce

Postup: Vyšleháme vejce nad párou, smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou. Do vlažné směsi přidáme rozpuštěnou želatinu a na závěr vmícháme ušlehanou šlehačku. Přimícháme umletý bílý mák a tuto směs nalijeme do požadované formy vystlané piškotovým plátem. Dáme vychladit na min. 4 hodiny do chladničky. Servírujeme podle vlastní fantazie.

 

Zdroj, foto: Autor: Igor Čehy, šéfkuchař Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel, Bratislava

17. prosinec 2018
Dnes má svátek Daniel

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek