NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU
NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU
Grilovaná kachní foie gras, tvarohové široké nudle
s karamelizovanou šalotkou
Ingredience pro 4 osoby:
400 g kachní játra foie gras, 200 g hrubých domácích nudlí, 50 g tvarohu, 100 g šalotky, 100 g červeného vína, 50 g krystalového cukru
Postup: Plátek jater osolíme a opepříme a prudce opečeme na rozehřáté pánvi z každé strany asi 1 minutu. Servírujeme na domácích nudlích ochucených tvarohem, výpekem z jater a karamelizovanou šalotkou nebo šalotková chutnay.
Pěna z bílé čokolády s mákem a s jahodovou omáčkou
Ingredience pro 4 osoby:
100 g piškotového roládového plátu, 50 g smetany na šlehání, 50 g bílé čokolády, 1 plátek želatiny, 50 g bílého máku, 4 ks jahod, 1 ks vejce
Postup: Vyšleháme vejce nad párou, smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou. Do vlažné směsi přidáme rozpuštěnou želatinu a na závěr vmícháme ušlehanou šlehačku. Přimícháme umletý bílý mák a tuto směs nalijeme do požadované formy vystlané piškotovým plátem. Dáme vychladit na min. 4 hodiny do chladničky. Servírujeme podle vlastní fantazie.
Zdroj, foto: Autor: Igor Čehy, šéfkuchař Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel, Bratislava