Dýňová polévka s jablky

Alpro představuje novinky pro zpestření podzimně - zimního jídelníčku.

S nastupujícím chladným počasím dochází často i ke změnám jídelníčku, o slovo se hlásí vydatnější pokrmy. Rádi si pochutnáme na teplé polévce, vyzkoušíme dobroty z plodin, které jsou právě dostupné na zeleninových trzích, prohřejeme tělo dobrým, teplým nápojem. Alpro představuje nové recepty vhodné pro podzimně - zimní jídelníček.

Dýňová polévka s jablky

Dýňová polévka s jablky

1 kg muškátové dýně
2 malá jablka (nepříliš sladká)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
800 ml zeleninového vývaru
250 ml Alpro Coconut Cuisine
50 g dýňových semínek
3 bobkové listy
1 lžíce kurkumy
1 čajová lžička mletého koriandru
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

 

Příprava:Troubu předehřejeme na 200 °C. Muškátovou dýni vydlabeme, nakrájíme na stejné kostky a umístíme je na plech. Poté nakrájíme jablka na plátky. Společně s cibulí, česnekem a bobkovými listy je přidáme na plech k dýni. Pokapeme olivovým olejem a posypeme koriandrem, kurkumou, pepřem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 25 až 30 minut. Mezitím smícháme dýňová semínka se solí, pepřem a olivovým olejem. Rozložíme je na druhý plech a vložíme do trouby na 5 až 8 minut. Necháme vychladnout, později je použijeme ke zdobení. Vyjmeme upečenou zeleninu z trouby, odstraníme bobkové listy a stroužky česneku. V mixéru rozmixujeme dohladka se zeleninovým vývarem. Nalijeme do hrnce, přidáme 150 ml kokosové alternativy smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine a zahříváme na mírném ohni. V případě potřeby dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečenými dýňovými semínky a Alpro Coconut Cuisine. 

 

Zdroj, foto: Alpro; Publicis PR

27. květen 2018
Dnes má svátek Valdemar

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist