Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Camembert zapečený v listovém těstě - Grilování s Kozlem

Grilování s Kozlem

Více receptů naleznete na www.poctivegrilovani.cz

Grilovací sezóna je v plném proudu a tak je čas na radu sládků z Pivovaru Velké Popovice. Jak spojit chuť grilovaných pokrmů a poctivého piva? Z portfolia značky Velkopopovický Kozel se ke grilování nejvíce hodí Velkopopovický Kozel 11. V pokrmech, připravovaných na grilu, lze najít kromě charakteristické chuti a aroma také karamelové, uzené nebo nakouřené tóny. Plnější chuť Kozla 11 nádherně doplní jídlo, kombinace tří druhů sladů podpoří jeho specifickou chuť a jemná hořkost zakončí celkový zážitek. Aby bylo grilování opravdovou zábavou, sládci z Pivovaru Velké Popovice přinášejí tři osvědčené recepty, které jsou ve spojení s Velkopopovickým Kozlem 11 zárukou báječně stráveného dne při zahradním grilování.

Camembert zapečený v listovém těstě

Camembert 01

Ingredience:
3 ks camembertu á 125g
1 balení listového těsta
1-2 vaječné žloutky na potření těsta
pečící papír

Ingredience na náplň:

0,1 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11
18 ks žampionů
4 lžíce přepuštěného másla
4 menší šalotky
1 lžička nasekaného tymiánu a rozmarýnu
100 g vlašských ořechů
sůl
pepř

Příprava náplně:

V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla, přidáme najemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Šalotku vyndáme z pánve. Zvýšíme teplotu a přidáme zbývající máslo. Na něm orestujeme žampiony, které předtím očistíme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Když jsou opečené, přidáme do pánve bylinky. Přilijeme pivo a přidáme restovanou cibulku, přivedeme k varu a přebytečnou tekutinu odvaříme do husté konzistence. Odstavíme z tepla a dáme zachladit. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nasekané ořechy a přidáme je k žampionům. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.

Příprava:

Z listového těsta vyválíme plát a nakrájíme na velikost zhruba 15 x 15 cm, pokud máme větší průměr sýra, uděláme tyto plátky větší. Jde o to, aby se nám camembert dobře zabalil a těsto drželo tvar. Vychlazený camembert vodorovně prořízneme ostrým nožem na půlku.

Doprostřed vykrojeného těsta položíme kolečko sýra. Lžící přeneseme na sýr směs hub a ořechů tak, aby byl celý pokrytý. Listové těsto potřeme rozšlehaným žloutkem. Sýr do těsta zabalíme jako do šátku, cípy spojíme na vrcholu a stiskneme. Takto zpracujeme všechen sýr a náplň.

Takto připravené sýry vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem. Položíme na gril rozpálený na 150─170°C a grilujeme metodou nepřímého žáru 12 až 15 minut.

Pstruh plněný zeleninou v papilotě

pstruh 01

Ingredience:

1 celý pstruh
3 lžíce světlého piva Velkopopovický Kozel 11
1 snítka tymiánu
1 lístek šalvěje
máslo
sůl
pepř
alobal

Ingredience na náplň:

60 g mrkve
30 g celeru
30 g pórku (světlé části)
30 g řapíkatého celeru

Příprava náplně:

Očištěnou mrkev, celer a světlou část pórku nakrájíme na slabé nudličky. Řapíkatý celer nejprve oškrabeme škrabkou na zeleninu, tak abychom ho zbavili silných vláken na povrchu, a následně nakrájíme na co nejtenčí plátky.

Příprava:

Čerstvého pstruha zbavíme vnitřností, opláchneme ho a osušíme papírovým ubrouskem.

Rybu zevnitř nasolíme, lehce opepříme a naplníme připravenou zeleninou. Vezmeme dostatečně velký plát alobalu, na kterém si přehnutím naznačíme polovinu. Na jednu polovinu položíme naplněnou makrelu, přelijeme 3 lžícemi piva, položíme na ní lístek šalvěje, snítku tymiánu a plátek másla. Druhou polovinu alobalu přehneme přes rybu, okraje přeložíme a uzavřeme tak, že je 2x přeložíme v šířce 1 centimetru a vždy zmáčkneme prstem. Stejně postupujeme u zbývajících stran. Výsledný tvar má vypadat jako obálka.

Takto zabaleného pstruha vložíme na rozpálený gril, alobal se nám po malé chvíli nafoukne, a od této chvíle je ryba za 13 až 15 minut hotová. Takto připravenou rybu ihned podáváme na horkém talíři a před hostem roztrhneme nafouklou alobalovou obálku, ze které nám vyběhne pára.

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Krkovice 01

Ingredience:

200 g vepřové krkovice
1 lžička mořské soli
1 snítka rozmarýnu
kuchyňský provázek

Ingredience na marinádu:

125 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11
125 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
6 kuliček černého pepře
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce rozmarýnu
2 bobkové listy

Příprava marinády:

Do misky dáme hořčici, přilejeme olej a metličkou obě suroviny prošleháme. Česnek pokrájíme nadrobno a přidáme do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijeme pivem, promícháme a do takto připravené marinády ponoříme krkovici a necháme odpočívat nejlépe přes noc.

Příprava:

Plát krkovice položíme na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svážeme potravinářským provázkem a konce odstraníme, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování nám bude maso díky provázku lépe držet tvar.

Po zhruba 12 hodinách maso vyjmeme z marinády, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a dáme na rozpálený gril. Na plátek masa položíme kousek snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundáme z grilu a necháme maso chvíli odpočinout, aby nám po krájení nevytekla všechna šťáva.


 

Zdroj, foto: Pilsner.sabmiller.com; Crestcomm

28. listopad 2022
Dnes má svátek René

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek