Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

www.nebespan.cz

kavarna 4 kredit Nebespan.cz

Cheesecake může mít mnoho podob. Ten nejlahodnější ovšem patří ke klasickému anglosaskému stylu. Náplň z čerstvého sýra je hladká, téměř krémová, a rozpouští

se na jazyku. „Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku. Čokoládu vyberte kvalitní, hořkou, s obsahem minimálně sedmdesát procent kakaa

a bez rostlinných tuků.  Zážitek z čokoládové chuti umocní čokoládová poleva, takzvaná ganache,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments

v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

Na základ potřebujeme:

200 g máslových sušenek, 60 g rozpuštěného másla
Sušenky rozdrťte nebo rozemelte v robotu, propracujte s máslem a natlačte do dortové formy (nevymazávejte).

Dejte péct na 180 stupňů (horkovzdušná trouba) dokud sušenky nemají zlatavou barvu. Poté vyndejte a snižte teplotu v troubě na 160.

Náplň: 600 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia), 200 g zakysané smetany, 3 vejce,
1 žloutek, 220 g moučkového cukru, 200 g rozpuštěné a lehce zchladnuté čokolády
Smíchejte sýr, cukr, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu. Náplň vlijte do formy na připravený základ ze sušenek.

Do spodní části vložte hlubší plech naplněný horkou vodou. Cheesecake dejte na plech v horní polovině trouby. Pečte na 160 stupňů přibližně 45 minut.

Vyndejte a nechte zchladnout ve formě, nejlépe přes noc v lednici.

Poleva: 200 ml smetany min. 30%, 180 g čokolády
V rendlíku na mírném ohni přiveďte smetanu k varu, sundejte a vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Vyšlehejte metlou do hladka, přendejte

do čisté misky a nechte zchladnout. Občas promíchejte gumovou stěrkou.  Zchladlou ganage rozetřete na studený cheesecake. Až poté vyndejte z formy a nakrájejte (nejlépe horkým nožem). 

Ozdobte podle vlastní fantazie…

Tajný tip Sabiny Kmecové:  „Pokud pečete častěji, pořiďte si zahnutý cukrářský roztírací nůž, v délce cca 15 cm. Seženete ho zcela určitě ve specializovaných

e-shopech pro cukráře. Stojí okolo 150 Kč a nádherně se s tím roztírají všechny různé polevy, ale také šlehačkové náplně, krémy apod.  Vaše dorty budou jako od profesionálů!“

Mohlo by se hodit:  Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, to je kavárna s francouzským šmrncem, kde ochutnáte francouzské i šumavské speciality, poctivé

domácí zákusky a skvělou kávu. Hned naproti je skvěle vybavená herna, v tělocvičně probíhají kurzy terapie tancem a všem je k dispozici zahrada s atrakcemi pro děti a lehátky pro odpočinek.

Můžete se zde i ubytovat v levnějších útulných bed and breakfast pokojích v podkroví nebo v komfortních apartmánech.

 web-Sabina-Kmecová-kredit-Nebespan

 

Zdroj, foto: www.nebespan.cz

17. prosinec 2018
Dnes má svátek Daniel

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek