Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Francouzské cibulačka-cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů

Francouzské cibulačka. Cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů.

Cibulačka

Cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů. Předpokládá se, že existuje už od doby, kdy se začala cíleně pěstovat cibule. Největšího rozmachu se cibulačka dočkala v antickém Řecku a Římě. Byla to velmi levná a nenáročná plodina, která posloužila jak hladové chudině, tak císařům. Předpokládá se, že svou nynější podobu získala až ve Francii na přelomu 17. a 18. století. Předtím se totiž nedělal žádný karamelizovaný cibulový základ, ale cibule se jen vařila. Karamelizace cibule je dnes hlavní nosný prvek chuti cibulačky.

Neexistuje žádný pevně stanovený a jediný správný recept. Všude se cibulačka připravuje trochu jinak. Zásadním předpokladem je ovšem vždy důsledná karamelizace cibule.

Francouzská cibulačka (recept z minikuchařky Kvalitního evropského výrobku)

Ingredience
7 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
900 g Všestarské cibule
2 lžíce hladké mouky
2,3 litru drůbežího vývaru
200 ml červeného vína
1,5 lžičky soli
černý pepř
16 krajíčků bagety
60 g nastrouhaného sýra typu ementál
petrželka na ozdobení

Smícháme 3 lžíce oleje s utřeným česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme a dusíme na něm plátky Všestarské cibule dozlatova. Přidáme mouku, vývar, víno, sůl a pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Plátky bagety potřeme po obou stranách směsí česneku a oleje. Pečeme je 10 minut dokřupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme sýrem a podáváme se zbylou opečenou bagetou. Nakonec ozdobíme petrželkou.

 

Zdroj, foto:  www.oznaceni-eu.cz

2. prosinec 2022
Dnes má svátek Blanka

Počasí


logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek