Velká knedlíková kuchařka: vánoční dárek, který se bude v rodině předávat z generace na generaci
V době, kdy českou gastronomickou scénu ochromila koronavirová pandemie, šéfkuchař Petr Kosiner s investorem Vladimírem Zikmundou ze společnosti Knedlíky Láznička nelenili a rozhodli se pro odvážný krok. Vydali Velkou knedlíkovou kuchařku. Díky ní si mohli čtenáři a zájemci o poctivou gastronomii naservírovat knedlík jako od Lázničky doma. Bez zbytečných obav, podle osvědčených postupů profesionálů gastronomie.
Vedle Petra Kosinera se na publikaci podíleli také: ikony food světa Kateřina Bednářová, Jana Florentýna Zatloukalová, food stylistka Markéta Zindulková, dekor stylistka Lenka Táchová, renomovaný fotograf David Turecký, ilustrátorka Kamila Sedlačíková, grafička Michaela Holinková Popková, korektorka Anna Stránská. O produkci se starala Adéla Hálková a tým Došel karamel s.r.o. Za celkovou koncepcí kuchařky pak stojí Vladimír Zikmunda. „Všem, kteří se na tomto díle podepsali, velice děkujeme. Podařilo se něco úžasného. Přeci jen jde o skupinu zcela výjimečných lidí, špičkových profesionálů, které by za jiných okolností bylo téměř nemožné dostat k jednomu projektu a na jedno místo,“ přibližuje Vladimír Zikmunda, většinový spolumajitel Knedlíky Láznička.
Velká knedlíková kuchařka představuje recepty na 144 druhů knedlíků, ale také na výborné pokrmy, které k nim patří. Čtenáře provede od základů přípravy až po exkurzi do světa receptů na knedlíky tradiční, sladké, inspirované moderní zdravou či zahraniční kuchyní. K pečeni, zvěřině, s ovocem, ke králíkovi i jako hlavní chod. Součástí celé publikace jsou nádherné snímky a poutavá grafika, která z ní činí poklad, jež bude nejen o nedělích a svátcích žít s celou rodinou. Velká knedlíková kuchařka je rukovětí, která se zcela jistě bude dědit z generace na generaci a otevře čtenářům barevný, lahodný a překvapující knedlíkový svět. Ke knedlíku si díky této jedinečné knížce najde cestu opravdu každý a jako dárek pod stromečkem potěší rodiče, prarodiče, přátele, děti, i všechny ostatní, které fascinuje gastronomie.
Ukazuje totiž, že příprava dobrého knedlíku není věda a překonává stereotypní představy, které o tomto pokrmu panují. Už není třeba se omezovat jen na knedlík houskový či bramborový. Díky receptům můžete prozkoumat nevšední ovocné varianty – kynuté knedlíky plněné kořeněnou hruškou, ricottové nočky s kokosem a mangem, pikantní dýňové knedlíčky nebo třeba kynutý makový knedlík se sušenými švestkami. Vyzkoušíte si brynzáky, pivní pirohy s trhaným krůtím masem, alpský povidlový Germknödel, rýžové knedlíčky k asijským pokrmům. S knedlíky ale také procestujete nejrůznější oblasti České republiky, připravíte si hanácké zelňáky, jirkovský mrkvový knedlík či šumavský houbový knedlík.
Objevíte knedlíky coby poklad moderní zdravé výživy, v kuchařce vás čekají recepty na cizrnové knedlíčky se špenátem, květákové šušle nebo batátové halušky s pohankovou moukou. Knedlík lze totiž připravit i bezlepkově, o čemž vás přesvědčí třeba také ty polentové nebo z červené čočky. Klenotem mezi knedlíky je pak ten perníkový ke zvěřině, kaštanový, svatební obalený v mandlích nebo pečený knedlík Láznička.
Velká knedlíková kuchařka je za 699 Kč k dispozici u vašich knihkupců nebo na:
https://www.velka-knedlikova-kucharka.cz/
O firmě
Knedlíky Láznička s.r.o. patří ke stálicím českého trhu. Zabývá se vařením knedlíků pro nejrůznější odběratele, například restaurace, catering, školní jídelny, její výrobky najdete také v sortimentu rohlik.cz. Nabídka knedlíků je obrovská, od klasických houskových až po speciální, například brynzáky nebo dýňové či špenátové. Společnost vydala Velkou knedlíkovou kuchařku, v níž najdete 144 knedlíkových receptů, ale nejen to. Zjistíte, že vařit knedlíky není těžké, že jich můžete ochutnat daleko více, než jste si mysleli nebo že existují také knedlíky dýňové, mandlové nebo bezlepkové.
Zdroj, foto: Knedlíky Láznička