Hollandia - s podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty


Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recepty, které vznikly ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

 

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

koreciplacicky
Potřebujete:
500 g kuřecího masa     
2 lžíce citronové kůry
2 chilli papričky         
1 vejce         
sůl
pepř
zelené fazolky
anglická slanina
olej
Selský bílý jogurt Hollandia
citronová šťáva
čili             

Postup:
1.    Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
2.    Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
3.    Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
4.    Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
5.    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
6.    Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

 

 


Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem (5 porcí)

ananas


Potřebujete:
Posypka na buchtičky:
28 g špaldové mouky         
14 g vloček         
22 g třtinového cukru         
22 g másla                 
15 g nahrubo nasekaných arašídů
    
Postup – posypka:
1.    Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat.
2.    Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku.
3.    Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.


Buchtičky (cca 5 kusů):
32 g vloček            
32 g hladké mouky     
32 g špaldová mouky     
3 g soda na pečení         
špetka soli
66 g másla                 
22 g třtinového cukru         
116 g Selského bílého jogurt Hollandia        
2 vejce     
            
Postup – buchtičky:
1.    Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.
2.    Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
3.    Do směsi vmícháme jogurt a vejce.
4.    Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky).
5.    Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.

Ananas (6 kusů)
limetová šťáva z jedné limety
½ ananasu  
50 g třtinového cukru     
40 ml vodky

 

Postup:        
1.    Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
2.    Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
3.    Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
4.    Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.

 

biojpgurtselskyjogurt

Zmrzlina z Bio Bifi Drinku
3 kusy Bio BIFI drink Hollandia mango a ananas

Postup:
1.    Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.  
2.    Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
3.    Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.

17. listopad 2019
Dnes má svátek Mahulena

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek