Michelin, raw menu, grilování či frgály? Velké Karlovice lákají gurmány

Michelin, raw menu, grilování či frgály? Velké Karlovice lákají gurmány

valachy velke karlovice lakaji gurmany 002 WEBSIZE

Gurmáni si v létě přijdou na své ve Velkých Karlovicích na Valašsku. Nenechejte si ujít nová zážitková menu ve Spa hotelu Lanterna, michelinský oběd, raw pochoutky, pečení frgálů i další zajímavé akce, které potěší vaše chuťové pohárky!

 

Raw menu (nejen) pro vegetariány
Tato novinka potěší nejen vegetariány, ale i ty, kteří dávají v letním období přednost lehčí a bezmasé gastronomii. Ochutnejte menu, které šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka sestavil výhradně z raw pokrmů (bez masa, s minimální tepelnou úpravou). Pochutnáte si tady na cherry rajčeti s mangovým kaviárem, carpacciu z červené řepy s černým jeřábem, smoothie se špenátem a mladým ječmenem s chia semínky, na lístcích salátu s pekanovými oříšky a medovou zálivkou. Jako hlavní chod se pak podávají cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem a dezert představuje jahodový sorbet s čerstvým ovocem.

valachy velke karlovice lakaji gurmany 011 WEBSIZE

„Michelinský“ oběd ve Spa hotelu Lanterna
V Lanterně se v červenci a srpnu mimořádně nabízí také polední menu inspirované uměním michelinských šéfkuchařů, kteří v Lanterně v minulosti hostovali při Karlovském gastrofestivalu.


Tříchodové „michelinské“ menu je ideální příležitostí vyzkoušet si zážitkovou gastronomii Lanterny ve zúžené podobě za nižší cenu, třeba cestou z letního výletu. A co ochutnáte? Mrkvovou polévku s pomerančem a hřebenatkou svatojakubskou, filet z mořského vlka s kouřovým aroma a petrželkovou ovesnou kaší a na závěr se podává kávový krém s oříškovou drobenkou a borůvkovým sorbetem. „Michelinské“ menu je v nabídce denně od 11.30 do 14.00 (na objednávku).

valachy velke karlovice lakaji gurmany 003 WEBSIZE

Zážitkové degustační menu Vyhlídky s vinařstvím Horák
Barvy a chutě valašských lesů jsou tématem letního menu, které si můžete vychutnat v červenci a srpnu v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. Kreativní šéfkuchař Resortu Valachy Pavel Václavík se nechal inspirovat tradičními valašskými surovinami, s dotekem Francie a Španělska. Letní degustační menu zahrnuje dolnopasecký bio sýr s pistáciemi a lichořeřišnicí, gazpacho se zastřeným křepelčím vejcem a kaviárem z černých oliv, dále tygří krevety s šalvějovou pěnou, mrkví, šalotkou a čabajkou, foie gras se zmrzlinou z letních hříbků s malinovou omáčkou, telecí líčka s kukuřičným pyré, smrži, ředkvičkou a hráškovým luskem a jako dezert ochutnáte levandulovou panna cottu s máslovou drobenkou, čokoládovou pěnu a nakládané višně.


Menu je snoubeno s víny vinařství Horák a servíruje se ve Vyhlídce na objednávku od 18 hodin.
Tajný tip: Nenechte si ujít speciální degustační večer v sobotu 18. srpna, při němž jednotlivé chody i vybraná vína představí šéfkuchař Pavel Václavík a zástupce vinařství Horák.
 
Pravé letní grilování
Užijte si letní atmosféru na terase Wellness hotelu Horal ve společnosti dobrého jídla a pohodové muziky. Letos jsou pro vás na letní prázdniny opět připraveny pravidelné akce:
Každou středu – hudební podvečery se Zbyňkem Ternerem a dalšími hudebníky (první akce 4. 7.).
Každou sobotu a neděli – grilované speciality (v neděli i za zvuku cimbálu).


Přijďte ochutnat grilované speciality, ale i nabídku stálého á la carte, zmrzliny Adria Golf včetně speciální novinky – frgálové zmrzliny, čerstvé domácí frgály a dezerty, vybraná vína, výbornou kávu, domácí limonády i míchané drinky na terasu hotelu Horal a užijte si příjemný odpočinek s nádherným výhledem do údolí.

 

Kurz pečení valašských frgálů
Anebo můžete navštívit kurz pečení valašských frgálů pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové. Odnesete si nejen nové dovednosti, ale i vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru, receptář na památku a hlavně – nové zážitky. Kurzy se konají vždy v úterý a sobotu od 10 do 13 hodin v Bistru Razula.

Tajný tip:
Gurmáni, zapište si do diářů Noc bílých lanýžů, která se uskuteční 15. 11. 2018. Kuchaři Spa hotelu Lanterna se v listopadu opět vypraví do italské oblasti Piemont, aby nakoupili čerstvé bílé lanýže i další pochutiny pro speciální degustační večer, jenž se uskuteční 15. listopadu. Ideální ve spojení s ubytováním! Akce bývá vyprodána, doporučujeme včasnou rezervaci.

 

Více informací najdete na www.valachy.cz

 

 

19. listopad 2018
Dnes má svátek Alžběta

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek