RECEPTY S MÁSLEM – WEB AKADEMIEKVALITY.CZ

RECEPTY S MÁSLEM – WEB AKADEMIEKVALITY.CZ

Poctivé máslové koláče naslano i nasladko


REBARBOROVÝ  KOLÁČ

Rebarborový koláč Akademiekvality.cz

Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.


INGREDIENCE:
•    190 g polohrubé mouky
•    120 g krupicového cukru
•    1 vanilkový cukr
•    2 lžičky kypřícího prášku
•    50 g rozpuštěného másla
•    3 vejce
•    200 g bílého jogurtu
•    200 g jahod
•    150 g rebarbory
•    Máslo na vymazání formy
•    Strouhaný kokos

POSTUP:
1.    Troubu předehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem.
2.    V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
3.    V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo. Z bílků vyšlehejte sníh.
4.    Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky.
5.    Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
6.    Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh.
7.    Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem. Vršek koláče můžete ještě posypat kokosem.
8.    Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.


ŠPENÁTOVÝ KOLÁČ

 Špenátový koláč Akademiekvality.cz

Máme pro vás další ze série snadných receptů, které se hodí jak ke svačině, tak k večeři. Špenátový koláč navíc můžete podávat ve studené i teplé variantě. Sami si vyberte, jak vám chutná nejvíce. Další zajímavé inspirace najdete na www.akademiekvality.cz.

INGREDIENCE NA TĚSTO:
•    330 g hladké mouky
•    170 g másla
•    6 g soli
•    1 vejce
•    60 ml studené vody

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:
•    250 ml mléka
•    250 ml smetany 33%
•    6 vajec
•    sůl a pepř
•    250 g čerstvého špenátu
•    70 g sýru Gran Moravia

POSTUP:
1.    Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a vypracujte hladké těsto. To uložte na půl hodiny do lednice.
2.    Předehřejte si troubu na 170°C a properte špenát. Špenát spařte vroucí vodou a poté ho nechte okapat.
3.    Pokud je to potřeba, špenát lehce pokrájejte. Sýr nastrouhejte najemno.
4.    V míse vyšlehejte vejce, přidejte smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř.
5.    Vyndejte z lednice těsto, vyválejte ho a vyložte jím koláčovou formu.
6.    Na těsto poklaďte špenát a vše přelijte smetanovou směsí.
7.    Vložte koláč do trouby a pečte asi 45 minut, nebo dozlatova.

 

KOLÁČ ZE ZAKYSANÉ SMETANY A RAJČAT

Kolac ze zakysane smetany a rajcat Akademiekvality.cz 1
Pojďte si rajčata užít tentokrát v pečené podobě, ve slaném koláči, který můžete podávat jak k snídani nebo svačině, tak k obědu jako hlavní chod. Vyberte si v obchodě rajčata s označením Klasa, které vám zaručuje tu správnou kvalitu. Koláč můžete doplnit čerstvým zeleninovým salátem. Máte-li rádi výraznější chutě, přidejte i váš oblíbený sýr.

INGREDIENCE NA TĚSTO:
•    280 g hladké mouky
•    230 g másla
•    1 vejce
•    2 lžičky bílého octa
•    2 lžíce ledové vody
•    Sůl, pepř, tymián

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

•    4 vejce
•    Zakysaná smetana (250 ml)
•    Sůl, pepř, muškátový oříšek
•    Strouhaný tvrdý sýr
•    4 rajčata
•    Snítka bazalky
•    sůl, pepř
Postup
1. Z hladké mouky a studeného másla rukama vyvořte sypkou směs.
2. Přidejte zbytek ingrediencí a vypracujte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na 30 min do ledničky.
4. Vychlazené těsto vyválejte, vyložte jím formu na koláč o průměru asi 28 cm), překryjte pečícím papírem a ten zatěžkejte (sušenými fazolemi nebo malým talířkem).
5. Těsto vložte do trouby předehřáté na 220°C a předpékejte po dobu 10 minut
6. V míse smíchejte zakysanou smetanu s vejci, solí a pepřem. Přidejte nasekanou bazalku a špetku muškátového oříšku.
7. Krémem potřete předpečené těsto a poté na něj naskládejte na kolečka nakrájená rajčata.
8. Pečte na 180°C asi 30 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a krém pevný.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aprio

 

 

14. listopad 2018
Dnes má svátek Sáva

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek