Výrobky Brazzale Moravia opět výrazně zabodovaly

Výrobky Brazzale Moravia opět výrazně zabodovaly v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2017

furfante mlekarensky vyrobek roku


Sýrový snack Cri Cri Gran Moravia se stal absolutním vítězem

cri cri gran moravia mlekarensky vyrobek roku

 Produkty společnosti Brazzale Moravia a.s., která je největší českou sýrárnou a patří do italské sýrařské skupiny Brazzale, opět výrazně zabodovaly v letošním ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku 2017“, kterou organizuje Českomoravský svaz mlékárenský pod záštitou Ministerstva zemědělství a Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha.

Absolutním vítězem v letošní soutěži se stal sýrový snack Cri Cri Gran Moravia, který zvítězil také v kategorii mléčných Specialit a v kategorii Novinek roku v sýrové řadě obsadil 3. místo. Novinkou roku v sýrové řadě se stal přírodní sýr italského typu Furfante. Neztratil se ani jogurt La Formaggeria Jablko se skořicí, který se dostal mezi tři finalisty v nejobsazenější kategorii Jogurtů.

syr furfante

jablko skorice foto

 

Patnáctého ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku“ se zúčastnilo 18 tuzemských výrobců, kteří do hodnocení přihlásili celkem 52 výrobků. Výrobky byly hodnoceny celkem v 8 kategoriích: tekuté mléčné výrobky včetně zakysaných, jogurty, zakysaný výrobek Skyr, přírodní sýry čerstvé, přírodní sýry zrající, tavené sýry, mléčné dezerty, speciality a v rámci soutěže byly vyhlášeny rovněž „Novinky roku 2017“ v mléčné a v sýrové řadě a zástupci novinářů předali ještě „Cenu médií“.

 

Výsledky soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2017“ byly za přítomnosti zástupců veřejného života, médií a odborníků a manažerů mlékárenského průmyslu a zemědělské prvovýroby vyhlášeny 23. května na společensko-odborné akci „Oslava mléka“ v překrásném prostředí Tereziánského sálu Břevnovského kláštera v Praze.


Hodnocení za účasti 23 nezávislých porotců proběhlo 20. dubna na Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Při hodnocení se posuzovala nejenom celková kvalita přihlášených soutěžních vzorků, ale také obchodní rozšířenost na trhu, marketingové aktivity směřované na podporu prodeje a rovněž správnost označování výrobků dle platné potravinové legislativy. U novinek hodnotily komise stupeň produktové, procesní a obalové inovace, zaměření na specifickou cílovou skupinu, „nové“ výživové parametry, atraktivitu pro spotřebitele a také případný přínos pro životní prostředí.

DSC 8131

Křupavý sýrový snack Cri Cri Gran Moravia, který vzniká upečením sýru Gran Moravia v peci, je bez konzervantů, bez lepku, bez laktózy a je vhodný pro vegetariánskou dietu stejně jako všechny další výrobky z rodiny Gran Moravia. Lze jej použít jako lahodnou a rychlou svačinku, která dodá energii dospělým v práci či dětem ve škole, svým obsahem vápníku a vysokou výživovou hodnotou představuje výborné občerstvení při sportu. Oceníte jej ale i jako ingredienci do polévek či do salátů nebo jako křupavé pohoštění k vínu či pivu. Cri Cri, představené poprvé na mezinárodním potravinářském veletrhu CIBUS Parma v Itálii, jsou v prodejných La Formaggeria Gran Moravia k dispozici v 15 g a nově také ve 40 g sáčcích, které díky charakteru pečeného snacku nemusí být uchovávány v lednici a lze si je vzít jako zásobu energie kamkoliv.

 

Furfante je měkký sýr s tenkou, hladkou a pružnou kůrkou a s jemnou chutí s tendencí k lehké nakyslosti. Vyrábí se z pasterovaného plnotučného kravského mléka. Po krátkém zrání, které trvá 21 dnů, jsou celé bochníčky sýru dodávány přímo do prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kde se prodávají krájené v pultu dle přání zákazníků. Furfante je vynikající jako stolní sýr, hodí se však také na přípravu zapékaných zeleninových i masových pokrmů.

 

Jogurt La Formaggeria Jablko se skořicí je velmi lahodný, krémový jogurt balený ve stylových skleničkách, které lze využít i v domácnosti. Přírodní bílý jogurt s velmi jemnou chutí i konzistencí. Vůně: jemná, jogurtová. Složení: plnotučné mléko, sušené mléko, jogurtová kultura, ovocná marmeláda. Tuk: 3,5 ± 0,5%. Použití: zdravá snídaně nebo svačinka, vhodný jak pro teplou, tak studenou kuchyni. Balení: Znovu uzavíratelné skleničky 180 g.

 

Brazzale Moravia:
Česko-italská společnost Brazzale Moravia se sídlem v Litovli na Olomoucku je dnes nejznámější a největší českou sýrárnou. Čerstvost, jedinečná chuť, tradice a kvalita jsou největšími devizami firmy, která denně zpracuje až půl milionu litrů kvalitního českého mléka a staví především na špičkové italské technologii a ruční výrobě sýrů. Tím dlouhodobě nejoblíbenějším je extra tvrdý dlouho zrající sýr Gran Moravia, kterého moravští sýraři denně ručně vyrobí až 30 tun. Vyhledávaná lahůdka dozrává ve skladech v Litovli i v Itálii a českým zákazníkům se spolu s litovelskými čerstvými, ale také s italskými specialitami nabízí v 19 podnikových prodejnách La Formaggeria Gran Moravia po celé republice. Koncept prodejen La Formaggeria Gran Moravia získal letos v únoru prestižní ocenění Mastercard Obchodník roku 2016 v kategorii Nový zákaznický zážitek.

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: Brazzale Moravia a.s.

 

28. květen 2018
Dnes má svátek Vilém

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist