Dortík Sarah Bernhardt: Čokoládová slast, o kterou se nebudete chtít dělit

Dortík Sarah Bernhardt:
Čokoládová slast, o kterou se nebudete chtít dělit

Sarah Bernardt 2
Chcete své lásce v závěru romantické procházky Prahou dopřát něco zcela výjimečného? Pak ji určitě vezměte do kavárny Mansson’s bakery  na některý z lahodných dezertů vyhlášeného dánského cukráře Larse Manssona. Sázkou na jistotu je čokoládový dortík Sarah Bernhardt, jehož receptura má více než 100letou historii.


„Poprvé tato čokoládová pochoutka spatřila světlo světa v roce 1911, kdy ji tehdy nejznámější dánský cukrář vytvořil u příležitosti návštěvy francouzské herečky Sarah Bernhardt v Dánsku. Já jsem nyní recept přenesl do České republiky, kde slaví u zákazníků velký úspěch,“ uvádí Lars Mansson.


Čokoláda… a zase čokoláda
 Sarah Bernardt                     
Pod krustou ve tvaru pahorku z 90% čokolády, který na vrcholku zdobí bílá mandle, ukrývá Sarah Bernhardt hříšně lahodný čokoládový krém vyšlehaný do nejjemnější podoby. To vše je usazeno na dokonale křehké a křupavé makronce, která se vám spolu s nadýchaným krémem a čokoládou doslova rozplyne na jazyku.
Vyzkoušejte v kombinaci s Chai Latté
K dortíku se výborně hodí například Chai Latté značky David Rio, který je v nabídce hned v osmi různých příchutích. Můžete si ho vychutnat přímo na místě, nebo si domů kupte praktickou plechovku o 17-20 porcích. Obsluha vám ochotně zabalí i další dortík. Je totiž velmi pravděpodobné, že jen s jedním se nespokojíte. Rozhodně rovnou zapomeňte na romantickou objednávku „jeden dortík pro dvě osoby“ – o tuhle slast se ani v největší zamilovanosti nebudete chtít dělit.

 

Mansson´s Bakery & Café je otevřena denně – ve všední dny od 7 do 19 hodin, v sobotu a neděli podnik otevírá o hodinu později.

 

Adresa: Bílkova 8, Praha 1 - Josefov www.mansson-bakery.cz


O Mansson’s Bakery:
Mansson´s Bakery působí na českém trhu již od roku 1999, kdy se manželé Klára a Lars rozhodli společně založit vlastní pekárnu. Její směr byl od samého počátku určen zkušenostmi Larse z jeho rodné země, kde působil po boku Gerta Sørensena, známého šefcukráře dánské královské rodiny a majitele Konditorie in Tivoli. V roce 1996 pak Lars přijal pracovní nabídku od majitelů pražské restaurace Kampa park a přesídlil do Prahy. Česká metropole ho natolik okouzlila, že se rozhodl tu zůstat. Než založil Mansson’s bakery, pracoval také na postu šefcukráře v hotelu Hilton. V současnosti má podnik cca 20 zaměstnanců. Lars odpovídá za kvalitu a řídí výrobu veškerého sortimentu pekárny a cukrárny a jeho manželka Klára zaštituje finanční a organizační vedení firmy.
Původně se v Mansson´s bakery zaměřili na zásobování nejvyhlášenějších hotelů a restaurací v Praze. V roce 2004 otevřeli v centru města malý obchod s kavárnou pro širokou veřejnost. V témže roce se stali výhradními dodavateli exklusivní vlakové soupravy Orient – Express.

 

 

Zdroj, foto: www.mansson-bakery.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

;VK

 

28. květen 2018
Dnes má svátek Vilém

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist