Costa Coffee – kávy s vůní podzimu

Costa Coffee – kávy s vůní podzimu

Costa 2
Už jste někdy zkoušeli kávovou šlehačku, která je opravdu připravená z poctivého espressa? Pokud navíc touto delikatesou doplníte caffé latte vonící po oblíbených čokoládových „brownies“, dostanete exkluzivní kávu, kterou neochutnáte nikde jinde než v kavárnách Costa Coffee. Brownie latte s kávovou šlehačkou už na vás čeká.

 

Původ názvu kávy „Caffè latte“ pochází z italského „caffelatte“ – káva a mléko. Pokud se podíváme na obsah kofeinu, jedná se o nejslabší kávový nápoj. V kavárnách Costa Coffee se připravuje z espressa z jedinečné kávové směsi Mocha Italia a z čerstvého mléka.  Je to nápoj jednolité barvy, čehož docílíme rychlým prolitím espressa do horkého napěněného mléka. Současná novinka - Brownie latte – je doplněna o chuť čokoládových brownie a originální domácí kávovou šlehačkou.

 Costa Coffee Brownie latte 2

Další z podzimních novinek kaváren Costa Coffee je netradiční verze cappuccina – Roasted almond cappuccino - vonící po pražených mandlí. Rázem jako byste se ocitli v ulicích španělské Valencie, kde jsou pražené mandle tradicí a prodávají se snad na každém rohu.

 

Cappuccino je silnější nápoj s mléčnou pěnou. Základem je espresso – v Costa Coffee připravené z kávové směsi Mocha Italia - a teplé mléko. Podle klasické italské receptury se jedná o tento poměr - 1/3 espressa, 1/3 mléka a 1/3  mléčné pěny.  Současnou sezónní kávu - Roasted almond cappuccino – navíc provoní příjemná vůně pražených mandlí.

 

Novinky oblíbených kaváren Costa Coffee vás zahřejí po těle i po duši. S kávami „Roasted almond cappuccino“ a „Brownie latte s kávovou šlehačkou“ bude podzim ihned příjemnější a veselejší. Kavárny Costa Coffee nenajdete jen po Praze, ale i v Plzni, Pardubicích, Teplicích, Ostravě a Liberci.

 

Costa Coffee – poctivý “mrkváč”

Costa Coffee Carrot Cake 2
Taky jste byli dříve zvědaví, jak asi tak může chutnat mrkvový dort, neboli „Carrot cake“? A jakmile jste měli příležitost, opatrně a s lehkou nedůvěrou jste vložili kousek do úst? Jenže pak jste chtěli ještě! A najednou byl „mrkváč“ pryč. Kdo by taky odolal lahodnému vláčnému korpusu s rozinkami a skořicí, který je harmonicky prokládán vrstvami smetanového krému z tvarohu a jogurtu. Kam ale zajít na tento jedinečný dezert? Přece do oblíbených kaváren Costa Coffee!

 

Koho vůbec napadlo využívat mrkev při pečení? Můžeme se dočíst, že se mrkev používala coby přírodní sladidlo již ve středověku. Byla totiž dostupná, levná a příjemně sladká. První zaznamenaný recept na „Carrot cake“ pochází ze švýcarské kuchařky z první poloviny 19. století. Velmi populární je ovšem především ve Velké Británii a USA, a to zhruba od poloviny 20. století.

 

„Mrkváč“ kaváren Costa Coffee se inspiroval klasickou recepturou. Obsahuje zhruba ze třetiny mrkev – to přeci nejsou skoro žádné kalorie. Navíc přínosy této oranžové podlouhlé zeleniny známe snad všichni – obsahuje betakaroten, který se řadí mezi tělu prospěšné antioxidanty, napomáhá opalování a přeměňuje se v těle na vitamín A, jenž posiluje náš zrak, kosti a sliznice a taky ovlivňuje proces krvetvorby.

 

Jestliže patříte mezi milovníky mrkvového dortu, určitě jste si všimli, že co podnik, to jiná receptura. Někde je zcela bez krému, jinde je krém jen navrchu nebo dokonce i ve vrstvách v celém korpusu, což dělá dezert o něco vláčnější a lahodnější. Proto i v kavárnách Costa Coffee nabízejí tuto poctivou variantu – tedy „mrkváč“ prokládán vrstvami lahodného krému, který navíc pokrývá i celý dort. O to víc uspokojíte vaše chuťové buňky.

 

Chcete-li tedy ochutnat jeden z nejlepších a nejpoctivějších „mrkváčů“, co jste kdy měli, zavítejte do kaváren Costa Coffee, které jsou nejen v Praze, ale i v Plzni, Pardubicích, Teplicích, Ostravě a Liberci.

 

Zdroj, foto: apriori; Costa Coffee


21. červenec 2018
Dnes má svátek Vítězslav

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek