Kuřecí maso skvěle chutná s bylinkami

Kuřecí maso skvěle chutná s bylinkami

http://www.dzklatovy.cz/

Pecene kure na bylinkach

Nejen letní měsíce přímo vybízí k propojení kulinářského umění a přírody. Na zahrádce i v květináči nám často za oknem rostou bylinky, které jsou oblíbeným dochucovadlem a každé jídlo příjemně provoní. Málokdo už ale dokáže přesně odhadnout, ke kterému masu se jaká bylinka nejlépe hodí. Nejjednodušší je začít s kuřecím masem, které je jemné a dobře absorbuje chuť. Nejchutněji ho doplňuje šalvěj, tymián, rozmarýn, oregano, bazalka nebo petržel. Odborníci z Drůbežářského závodu Klatovy prozrazují recepty na ta nejlepší spojení bylinek s kuřecím masem.

Cerstve bylinky

Pečené kuře na bylinkách

Klatovské kuře z českých farem
bazalka
tymián
rozmarýn
petržel
2 stroužky česneku
lžíce másla
sůl

Nejprve si vytvořte bylinkové máslo na potření. Bylinky nasekejte najemno, prolisujte česnek a oboje smíchejte s rozehřátým máslem.

Kuře opláchněte a poctivě osolte zvenku i zevnitř. Položte jej na pekáč a celé ho důkladně zvenku i zevnitř potřete bylinkovým máslem. Podlijte vodou a pečte na prsou v předehřáté troubě v zakrytém pekáči při teplotě na 190 °C po dobu 30 minut. Poté víko pekáče odkryjte, kuře obraťte, polejte výpekem a dopékejte asi dalších 30 minut, dokud kůžička na prsou nezezlátne.

Tip: Chuť kuřete může umocnit vložená celá brambora nebo cibule do jeho útrob.

Bylinková kuřecí roláda

rola

Kuře na roládu DZ Klatovy
2 ks sýru mozzarella
máslo
1 dcl bílého vína
1 kávová lžička olivového oleje
petrželka
bazalka
oregano
šalvěj
tymián
sůl
pepř

Bylinky nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem a bílým vínem. Maso na roládu důkladně omyjte a řádně osolte a opepřete ze všech stran. Vnitřní stranu potřete směsí bylinek a poklaďte na ni plátky mozzarelly. Opatrně roládu srolujte a upevněte párátky či nití. Před vložením do předehřáté trouby, přidejte na vrch kousky másla, aby maso zůstalo šťavnaté. Roládu pečte v troubě přikrytou alobalem 45 minut na 170 °C. Během pečení ji dle potřeby podlijte vodou či vínem a několikrát polijte výpekem. Po sejmutí alobalu pečte ještě 10 minut, dokud nezezlátne.   


Kuřecí prsa se šalvějí

Kuřecí prsa bez kůže DZ Klatovy
6 lístků šalvěje
cibule
lžíce másla
sůl
mletý pepř

Kuřecí prsa omyjte, naporcujte, osolte, poctivě opepřete a nechte chvíli odpočinout. Rozpalte pánev a na olivovém oleji opečte prsa z obou stran dozlatova. Opečená prsíčka vyjměte z pánve a přidejte na ně lžíci másla. Cibuli nakrájejte najemno a společně s lístky šalvěje restujte na másle dozlatova. Výslednou směsí jemně polijte prsní řízky a podávejte s kuskusem či opečenými bramborami.

 

Zdroj, foto:Crest Comm; http://www.dzklatovy.cz/

 

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

 

25. květen 2018
Dnes má svátek Viola

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist