Jak jíst hamburger, podle pravidel etikety? Zelenina v hamburgeru není pro srandu!

Jak jíst hamburger, podle pravidel etikety?

www.urbanpub.cz

Burger


Máte chuť na hamburger, ale nejasně tušíte, že patří na seznam laskomin, na které byste si, stejně jako na špagety, pizzu a další, měli nechat během obchodního oběda nechat zajít chuť?
Nemusí to tak být, pokud budete vědět, jak hamburger uchopit, co se smí a co nikoliv.
Shrňme v bodech, jaká úskalí na Vás čekají:
1.    I když ve většině restaurací dostanete k objednanému hamburgeru klasický příbor, nesahejte po něm. Dopustili byste se stejného trapasu, jakým je konzumace pizzy příborem, nebo krájení těstovin nožem na menší kousky.
2.    Pokud si hamburger dáváte, požádejte obsluhu, pokud jej nedostanete automaticky o XXL ubrousek, látkový, nebo papírový, který Vás zbaví mastnoty.
3.    Hamburger uchopte oběma rukama, stiskněte všechny vrstvy k sobě, aby chutě náležitě prolnuly a nechte je několik sekund, aby mohly pracovat na seznámení se. Tímto tlakem se majonéza dostane k rajčatům, z masa vyteče přebytečná šťáva a Vy se budete moci relativně bezpečně zakousnout.
4.    Pozor na to, abyste kousali všechny vrstvy najednou, největším rizikem pro ušpinění je to, když okusujete housku a burger, tedy maso, z ní vylézá na druhé straně. Pokud se Vám podaří udržet hamburger pohromadě, pak by k zašpinění nemělo dojít tak snadno. Houska totiž slouží jako primární utěrka pro mastnotu, zeleninové šťávy, apod.
5.    Doporučení: Pokud se bojíte, že během jídla dojde k nehodě, máte dvě možnosti: Buď si oblíbenou pochoutku odpustit, případně k její konzumaci ponouknout i ostatní spolustolovníky. Pokud jim doporučíte chuťově dokonalý kousek, jistě Vám prominou i jistý diskomfort při jídle, který ovšem ke konzumaci tohoto typu jídla neodmyslitelně patří… Nejlepší hamburgery najdete v Excelent Urbanpubu Koley, www.urbanpub.cz

 

Zelenina v hamburgeru není pro srandu
Myslíte si, že zelenina v housce s hamburgerem je zbytečná? Jste na omylu. Do housky patří, stejně jako kus masa. Proč? Protože je vybrána tak, aby výborně podtrhla chuť masa a zároveň napomáhala trávení.
1.    Zelené lupení, které muži ze svých burgerů tak rádi vyndávají, je plné železa a enzymů, díky kterým maso trávíte až o 45% rychleji než kdybyste ho jedli samotné.
2.    Stejně tak je to s cibulí. Také ta hraje během zpracovávání masa vaším organismem významnou roli, proto je dobré si ji dát, pokud ji totiž z oblohy burgeru vynecháte, bude vám těžko a bude trvat poměrně dlouho, než se vám podaří cítit se lehce. Burgery jsou opravdu těžká záležitost – tedy tam, kde se podávají poctivé. Proto je dobré žaludku napomoci.
3.    Což můžete také pivem. To je výborným nejen aperitivem, ale také digestivem, díky chmelu a jeho výtažkům. A pivo Excelent je třikrát chmelené (a co že to znamená? Třetí dávka přichází až v poslední fázi varu, kdy zanechá nezapomenutelnou vůni a chuť.)  Tedy u nás Vám zaručeně těžko nebude…
Přijďte na pořádné maso a užijte si ho tak, jak se opravdu jíst má. V kombinaci se vším, co do burgeru patří. Jen tak vychutnáte snoubení chutí a zároveň neodpadnete na dva dny. Porce totiž děláme obrovské… Ovšem při jejich sestavování myslíme také na vaši pohodu.

 

Zdroj, foto: www.urbanpub.cz; KK

21. říjen 2018
Dnes má svátek Brigita

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek