Novinky z francouzské prodejny v Praze

Jarní chleby ze semínek a odlehčené dorty – novinky z francouzské prodejny v Praze

PetiteFrancekukuricnychleba
K jaru patří semínka. A k těm zase regenerace a zdraví. Ale semínka se na jaře neuplatní jen na zahrádce, ale i v kuchyni, konkrétně při zdravém pečení.

PetiteFranceFitchleba
To vědí i v tradiční pekárně Petite France Boulangerie v Myslíkově ulici v Praze, kde teď začali nabízet několik zdravých novinek: dva druhý semínkových chlebů Fit a Sun. Není v nich vůbec žádná mouka ani droždí. Tvoří je jen směs semínek, spojená pravým včelím medem. Nový je také chléb s velkým podílem kukuřičné mouky pro ty, kteří nechtějí organismus zbytečně zatěžovat lepkem. A pro milovníky sladkostí jsou tu nové odlehčené barevné dorty – lehký smetanový dort Monaco s lesním ovocem, borůvkový cheescaake a bezlepkový čokoládový fondán s mandlemi.

PetiteFranceBezlepkovycokoladovyfondanPetiteFranceboruvka
„Češi jsou chlebový národ a na kvalitu chleba si velmi potrpí. Rádi zkoušejí nové chutě a zajímají se i o výrobu chleba, jestli je opravdu čerstvý a zdravý,“ říká Jan Ivanco, majitel pekařství a cukrářství Petite France.
„Semínkový chleba Fit Bread je složený z namíchaných slunečnicových, dýňových a lněných semínek s přídavkem ovocných vloček. Do chleba Sun Bread se míchá ještě naklíčená špalda a žito,“ prozrazuje ještě Jan Ivanco.
Vedle pekařů si také zaexperimentoval i šéfkuchař Petite France Jaroslav Béza, který připravil nové odlehčené dorty.

PetiteFranceMonako
„Maximálně budeme využívat dostupné čerstvé ovoce od jahod přes broskve, meruňky, prostě co české a moravské země právě nabízejí,“ dodal šéfkuchař Béza.
Tato zdravá strava je prý pro jarní dny přímo ideální.


Zdroj: mediální servis PFB; JF

20. červenec 2019
Dnes má svátek Ilja

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek