NOVINKY: BUJÓNY ČTYŘ CHUTÍ JAKO ZÁKLAD DOBRÉHO JÍDLA

NOVINKY: BUJÓNY ČTYŘ CHUTÍ JAKO ZÁKLAD DOBRÉHO JÍDLA

DSC 6766
Vývar je základem mnoha pokrmů, jelikož dodává každému jídlu výraznější a plnější chuť. Pokud nemáte čas na přípravu domácího vývaru, nebo ho do receptu potřebujete jen trochu, nezoufejte. Vitana přichází s novými bujóny s vylepšenou recepturou, připravenou na míru českým jídlům a chutím. Za výbornou chuť výrobků společnost ručí, může se totiž pochlubit oceněním Nejdůvěryhodnější značka v kategorii bujóny a dehydratované potraviny.

Kromě tradičních oblíbených chutí, jako jsou hovězí a slepičí, můžete do svých jídel použít i zeleninový či houbový bujón Vitana. Výrobky s novou recepturou dodají pokrmům extra bohatou chuť. A nemusí jít pouze o polévky či omáčky. Bujón vylepší  jak zeleninové přílohy, tak pečená masa či pravé italské rizoto. Světoví šéfkuchaři vývar zařazují téměř do všech pokrmů. Podtrhují jim přirozenou chuť ingrediencí a jídla tak nepotřebují další složité dochucování. Použití správného bujónu tedy zajistí úspěch každého vaření.

A v jakých pokrmech budete bujón potřebovat?

24333 nebo 24328 Bujon slepici 3D24386 houbovy bujon 3D

Jednoduché recepty, kterým bujóny Vitana dodají extra šmrc

24327 nebo 24332 Bujon zeleninovy 3D24326 nebo 24331 Bujon hovezi 3D

Kuře na divoko
Obtížnost: snadné
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 20min + cca 60 min pečení         
Potřebné suroviny:
Kuřecí stehna spodní            4 ks
Nové koření Vitana            10 kuliček
Pepř černý celý Vitana            5 kuliček
Bobkový list Vitana            2 ks
Jalovec celý Vitana            5 ks
Švestková povidla            1 lžička
Cibule (střední)                3 ks
Slepičí bujón Vitana            2 kostky do 0,5 l vody
Jíška                    dle potřeby
Příprava:
V pekáči či hrnci vhodném do trouby opečte na oleji neosolená kuřecí stehna. Přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, koření, povidla a vše chvíli restujte. Poté směs podlijte vývarem (asi do 2/3 výšky masa) a dejte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte přiklopené zhruba 45 minut, pak odklopte, případně dolijete vývarem a pečte ještě asi 15 minut. Servírujte s rýží nebo s bramborami. Omáčku lze podle chuti a potřeby dohustit jíškou.

Zelené fazolky na másle se šunkou
Obtížnost: snadné
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 20min

Potřebné suroviny:
Fazolové lusky (čerstvé nebo mražené)      400 g
Šunka                                                                    170 g     
Stroužek česneku                                                 1 kus
Sušený tymián Vitana                snítko
Máslo                                                                      1 lžíce
Zeleninový bujón Vitana                                     2kostky
Jíška                        dle potřeby
Příprava
Připravené fazolky dejte do vroucí vody s 1 kostkou bujónu a nechte asi 5 minut povařit – do změknutí. Poté fazolky sceďte. Na pánvi rozpustťe máslo, přideje připravené fazolky, na nudličky nakrájenou šunku a nadrobenou 1 kostku bujónu. Za stálého míchání směs asi 5 minut restujte. Na závěr přidejte tymián a česnek. Podávejte jako přílohu nebo jako lehké hlavní jídlo.
NOVÉ PŘÍCHUŤOVÉ BUJÓNY VITANA

Cena – 23,90 Kč

 

 

Zdroj, foto: HAVASPR, Vitana

18. říjen 2019
Dnes má svátek Lukáš

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek