Nový vypečený blog o pečivu DOKŘUPAVA.CZ přináší pravidelnou kulinární inspiraci

 Nový vypečený blog o pečivu DOKŘUPAVA.CZ přináší pravidelnou kulinární inspiraci

a zajímavosti z oblasti výživy i gastronomických trendů www.dokrupava.cz

celozrnne pecivo

Vaření a zkoušení nových kulinárních trendů je u Čechů čím dál tím populárnější. Lidé chtějí ochutnávat nové kombinace ingrediencí, objevovat netradiční postupy a zároveň se o jídle dozvídat více informací. Novým blogem, který jim přesně takovouto pravidelnou kulinární inspiraci přinese, je vypečený blog nejen o pečivu DOKŘUPAVA.CZ.  Blog je určen jak úplným začátečníkům v kuchyni, tak i všem pokročilým gurmetům, kteří se nechají zlákat novým pohledem na pečivo a jeho využití v gastronomii. Hlavní kreativní tým blogu DOKŘUPAVA.CZ tvoří dvě ženy a jeden muž, pro které je pečivo a vaření obecně nekonečnou inspirací a nedílnou součástí jejich životního stylu.

kolacky a vanocky
Originální vyzkoušené recepty i příběhové texty jsou dílem blogerky a nadšené kuchařky Anity. Odborné příspěvky z oblasti výživy přináší nutriční terapeutka Bc. Blanka Procházková. Šéfkuchařem je Michal Suchánek, který na blog přináší své bohaté zkušenosti z oblasti profesionální gastronomie. Návštěvníkům blogu zprostředkuje moderní koncepty v gastronomii i foodstylingové tipy a triky.   

donuty koblihy muffiny
Blog obsahuje několik pravidelných rubrik, díky kterým budou mít jeho čtenáři nejčerstvější inspiraci pro zkoušení nových receptů i přísun zajímavých informací z oblasti výživy a pečivových novinek. Kromě tematicky zaměřených receptů z kuchyní celého světa se blog specificky věnuje také vegetariánským pokrmům a ingrediencím (kategorie Vegie time), či naopak čistě masově zaměřeným receptům (kategorie mEAT@FISH). Bitva chutí je kategorie, ve které se pravidelně utkávají/setkávají dvě rozdílné ingredience a zajímavosti o nich. Rozsáhlá sekce O pečivu přináší detailní informace týkající se složení pečiva, rozdílů mezi použitím jednotlivých druhů mouky apod. i praktické informace ohledně nákupu pečiva, jeho skladování atd. Nebudou zde chybět také informace o novinkách ze světa pečiva. Rady nutriční specialistky Blanky Procházkové nabízejí ve srozumitelné podobě informace o výživě obecně, o zařazování pečiva do jídelníčku dětí i dospělých i poznatky o nutričních specifikách při různorodých aktivitách a dietách.

bagety
Blog DOKŘUPAVA.CZ vzniká za podpory společnosti La Lorraine, která je osvědčeným výrobcem a dodavatelem pečiva k dopékání. Obsáhlá nabídka pečiva La Lorraine zahrnuje přes 300 různých druhů sladkého a slaného pečiva. Ročně se v kladenském výrobním závodě vyrobí okolo 48 tisíc tun pečiva pro místní trh i export do více než deseti evropských zemí. Pečivo je pro La Lorraine úžasně voňavou a křupavou vášní, kterou chce sdílet i se čtenáři nového blogu. Cílem vytvořeného blogu je rovněž přispívat k většímu povědomí o tom, jak si pečivo správně vybírat, jak jej z pohledu výživy správně zařazovat do jídelníčku a jak jej zajímavým způsobem využívat v každodenní gastronomii.

dorty a rezy

Medailonky autorů blogu DOKŘUPAVA.CZ:

ANITA PONEŠOVÁ – autorka originálních receptů a kulinárních postřehů na blogu DOKŘUPAVA.CZ
Vystudovala jsem obor propagace na Univerzitě Komenského v Bratislavě, celý život se profesionálně věnuji grafice v médiích, ale vaření je odedávna mým velkým koníčkem. Krájení cibule nadrobno považuji za formu meditace a nové recepty za výzvu. Snažím se vařit co nejzdravěji a nejpestřeji, co jen to jde, zároveň ale jako máma dvou malých dětí nemůžu v týdnu trávit veškerý svůj čas v kuchyni, proto upřednostňuji rychlou úpravu čerstvých surovin. P. S.: Som polovičná Slovenka, štvrtinová Maďarka a 100 % kuchynský praktik.
Bc. BLANKA PROCHÁZKOVÁ – nutriční terapeutka blogu DOKŘUPAVA.CZ
Věnuje se léčebné výživě i výživě zdravých osob, specializuje se také na výživu při sportu. Její služby vyhledávají sportovci rozmanitých disciplín, lidé s nadváhou, se zdravotními potížemi, maminky budoucí i současné.
Vystudovala vyšší zdravotnickou školu, obor diplomovaná dietní sestra, a na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích specializační bakalářský obor výchova ke zdraví. Několik let vyučovala odborné předměty pro budoucí nutriční terapeuty na zdravotnických školách
v Praze a v Plzni. V rámci celoživotního vzdělávání se aktivně i pasivně účastní odborných konferencí, je organizátorkou konferencí „Sportovní výživa“, konaných pod záštitou Institutu sportovního lékařství v pražském IKEM. Dlouhodobě je pravidelným hostem v pořadu České televize „Sama doma“, kde radí maminkám se stravováním nejen dětí. V současné době své poznatky o výživě uplatňuje i na mateřské dovolené při péči o malá dvojčata.
MICHAL SUCHÁNEK – šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ
Svou praxi získal v nejluxusnějších francouzských restauracích v ČR – např. v restauraci pražského Tančícího domu, v Le Bistrot de Marléne, La Perle de Prague a Le Café Colonial. Dnes pracuje jako hlavní kuchař společnosti La Lorraine. Na svém postu ideálně spojuje znalosti ze špičkové gastronomie s pekařským uměním a kreativní povahou. Je také zkušeným lektorem vaření a členem představenstva AKC ČR. Baví ho práce s lidmi, a proto stále vyučuje i na škole vaření Chefparade. Často vystupuje v televizních programech. Profesionálně se zabývá foodstylingem. Věnuje se i novým trendům a rozvoji moderních konceptů v gastronomii. Hovoří a prezentuje ve 3 světových jazycích – anglicky, francouzsky a italsky.

Historie a současnost společnosti La Lorraine, a.s.  

O La Lorraine, a.s.

logo dokrupa.cz
Společnost La Lorraine je osvědčeným výrobcem a dodavatelem pečiva k dopékání. Její moderní výrobní závod, oceněný prestižní certifikací IFS, sídlí na okraji středočeského města Kladna. V roce 1998 začala společnost jako jedna z prvních (tehdy ještě jako společnost Delta Frozen Products) prosazovat tzv. systém bake-off, tedy dopékání pečiva přímo v provozovnách.
Díky aktivnímu přístupu k inovacím, investicím do moderních technologií a vnímání potřeb trhu je La Lorraine v současnosti jedním z největších tuzemských výrobců a dodavatelů pečiva k dopékání pro maloobchod a velkoobchod, ale i velmi silným hráčem v oblasti gastronomie.

Obsáhlá nabídka zahrnuje přes 300 různých druhů sladkého a slaného pečiva. Ročně se v kladenském výrobním závodě vyrobí okolo 48 tisíc tun pečiva pro místní trh i export do více než deseti evropských zemí.
Od roku 2007 je La Lorraine součástí silné mezinárodní skupiny La Lorraine Bakery Group, belgické rodinné společnosti, působící na evropském pekárenském trhu, která je společně se svým mlynářským podnikem Paniflower součástí holdingu Vanobake NV.

Historie společnosti v datech
1998 Založení společnosti Delta Frozen Products, a.s.
2002 Belgická společnost VANELOR se stává akcionářem s podílem 24,93 %.
2003 Založení Delta Frozen Slovakia, s.r.o., jako 100% dceřiné společnosti Delta Frozen Products, a.s. Společnost na Slovensku i nadále úspěšně pokračuje pod novým obchodním názvem La Lorraine s.r.o.
2004 Společnost VANELOR zvyšuje svůj vlastnický podíl na 48,5 %.
2006 Joint-venture (50/50 %) mezi společnostmi DELTA PEKÁRNY a VANELOR S.A.
2007 V srpnu 2007 se belgická společnost VANOBAKE N.V. stává 100% vlastníkem společnosti Delta Frozen Products, a.s. (koupí 50% podílu od společnosti United Bakeries a 50% podílu od společnosti VANELOR S.A.).
2008 13. 6. 2008 dochází ke změně obchodního jména na La Lorraine, a.s. (změna zapsána
u Městského soudu v Praze), a sídla firmy.
2008 Vstup na nové trhy v Rumunsku a Maďarsku.
2010 Vstup na nový trh v Bulharsku.
2011 11. 11. 2011 otevření nového výrobního závodu La Lorraine Rumunsko.
2012 Skupina LLBG v Belgii získává ocenění „Podnikatel roku 2012 – ENTREPRENEUR OF THE YEAR 2012“
2012 Kladenský výrobní závod získává svou první prestižní certifikaci IFS.
2012 Vstup na nový trh v Chorvatsku.
2013 V Kladně spuštěn unikátní výškový velkokapacitní mrazicí sklad s kapacitou 27 tisíc palet zboží.
2013 Vstup na nový trh v Rusku.
2014 Vstup na nové trhy v Turecku a Srbsku.

 

Zdroj, foto: www.dokrupava.cz; ogilvy

22. srpen 2019
Dnes má svátek Bohuslav

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek