Cloud 9 sky bar & lounge představuje nové koktejly a výběr lahodných pokrmů

Cloud 9 sky bar & lounge představuje nové koktejly a výběr lahodných pokrmů

Cloud 9 interier 1

Stálice pražského nočního života rozšiřuje své menu, které doladí nový design baru

Cloud 9 sky bar & lounge, originální pražský bar s úžasným výhledem na Prahu z výšky 40 metrů nad hladinou Vltavy, s radostí představuje šest novinek, které obohatí repertoár prvotřídních koktejlů spolu s řadou vybraných pochoutek.

Nově si v Cloud 9 sky bar & lounge můžete vychutnávat následující koktejly:

Made in USA

•    „Made in USA“ – zlatá pětiletá slivovice Rudolf Jelínek, likér D.O.M. Bénédictine, portské víno, suchý vermouth, brusinkový džus. Chuť: kořeněná, suchá, se slaným závěrem

Tento koktejl byl vytvořen na počest zahájení výroby košer slivovice, která se proslavila na zámořských trzích, především v USA. Je vyráběna v souladu s předpisy ortodoxní židovské víry.

Altos Margharita

•    „Altos Margarita“ – Olmeca Altos Tequila Blanco, Cointreau likér, St. Germain Elderflower likér, čerstvá limetová šťáva, bílek. Chuť: sladko-kyselá s bezinkovým závěrem

Přeneste se do mexického zálivu a oddejte se chuti agave z oblasti Jalisco doplněné fascinující vůní bezových květů.

Becher Cup

•    „Becher Cup“ – Becherovka, Cordial Becherovka, čerstvá limetová šťáva, pomerančový sirup, cukrový sirup, Tonic. Chuť: sladko-kyselá s hořkým nádechem

Becher Cup je jedním z našich „signature“ koktejlů, ve kterém si můžete vychutnat jeden z nejlepších českých likérů. Tento koktejl je založen na originální Becherovce a inovativní Becherovce Cordial, která si získala velkou popularitu.

•    „Watermelon Martini“ – Belvedere vodka, čerstvý meloun, cukrový sirup. Chuť: sladká

Virgin Passion Caipi

•    „Planter’s Punch“ – tříletý rum Havana Club Anejo, Captain Morgan Dark Rum, Myers´s  Rum, pomerančový džus, guava džus, čerstvá limetová šťáva, grenadina. Chuť: sladko-kyselá

•    “Virgin Passion Caipi” – pomerančový sirup, čerstvá limetová šťáva, čerstvý pomeranč a maracuja, Perrier minerální voda. Chuť: kyselá se sladko-suchým závěrem

Kromě těchto nových koktejlů byla v Cloud 9 rozšířena a částečně obměněna rovněž nabídka destilátů v sekci rumů či Whisky & Bourbon tak, aby uspokojila požadavky i těch nejnáročnějších hostů. Také vinný list byl obohacen a hosté se mohou těšit na letošní hity proslulých šampaňských domů jako Moet & Chandon a Piper Heidsec. Pro bar charakteristické „signature“ koktejly jako například jedinečné Charisma samozřejmě zůstávají důležitou součástí nabídky.

„Cloud 9 prošel začátkem tohoto roku rozsáhlou rekonstrukcí a nyní nabízí modernější a dynamický vzhled, který dává vyniknout jeho jedinečnému umístění s překrásným výhledem na panorama Prahy,“ řekl Roman Uhlíř, manažer Cloud 9 sky bar & lounge, a dodal: „Jako součást oslav sedmého výročí baru jsme se rozhodli zpestřit také nabídku nápojů a pokrmů.“

Jehneci kotletky s majonezou z draci mrkve

Michal Buček, šéfkuchař Cloud 9 sky bar & lounge, oživil pod vedením šéfkuchaře Hilton Prague, Franco Luise, nabídku pokrmů o vybrané lahůdky jako například dýňová polévka Hokaido; hovězí tatarák s křupavou rýžovou oplatkou; Buffalo Burrata se šťouchanými brambory, konfitovanými rajčaty a rukolou; jehněčí kotletky s majonézou z dračí mrkve; wrap s vepřovou krkovičkou a jablečnou šťávou nebo grilovaná chobotnice s kuskusem a omáčkou Roja.
„Tyto nové pokrmy přinášejí tradiční nabídce baru nový náboj a věřím, že přispějí k celkovému zážitku a prestiži baru Cloud 9,“ říká Michal Buček, šéfkuchař Cloud 9 sky bar & lounge, a dodává: „Vždy mě zajímaly nové kombinace chutí a vůní a doufám, že se o svou vášeň prostřednictvím tohoto pečlivě připraveného menu podělím s našimi hosty.“

Hovezi tatarak s krupavou ryzovou oplatkou

Na začátku roku 2015 prošel Cloud 9 rozsáhlou rekonstrukcí a nyní vypadá velice odlišně ve srovnání se vzhledem při otevření před sedmi lety. Autorka této nové koncepce, Helene Novák z Ian Bryan Architects, pracovala s výraznými geometrickými vzory, které dodávají prostoru nové a snadno rozpoznatelné téma, jež doplňuje vzhled loga a korporátní fialové barvy. Prostřednictvím studené škály barev využité na nábytku přes další prvky interiéru včetně speciálně vyrobeného koberce, pracuje design v tandemu se speciálním osvětlením a společně probouzejí bar k jedinečnému nočnímu životu.


Cloud 9 sky bar & lounge - Představitelé baru

ROMAN UHLÍŘ – manažer Cloud 9 sky bar & lounge

RU

Roman Uhlíř vystudoval barmanskou školu BAS v Londýně a účastnil se mnoha prestižních barmanských soutěží u nás i v zahraničí. V roce 1997 Roman zvítězil v kategorii Creation and Innovation na Barmanském Mistrovství světa v Londýně a v celkovém pořadí zde obsadil druhé místo. Jako jediný barman v České republice absolvoval Roman Absolut Academy ve švédském Ahus, kde obdržel titul Key Master, který mu umožňuje školit barmany v Absolut akademiích po celém světě.

V roce 1999 vydal Roman svou první odbornou publikaci, Velká kniha koktejlové magie, která se o 5 let později dočkala svého druhého vydání. V roce 2008 uvedl na trh svou značku domácích zázvorových a pomerančových sirupů Ginger and Orange syrup by Roman Uhlíř. Roman je rovněž autorem proslulého koktejlu Charisma, který se již dlouhá léta řadí mezi bestsellery v baru Cloud 9.

Koktejl Charisma se stal signature nápojem pro Cloud 9 sky bar & lounge v roce 2008. Historie tohoto koktejlu se však datuje do roku 1999, kdy byl hlavní mixolog Cloudu 9 Roman Uhlíř osloven značkou Absolut, aby vytvořil charakteristický koktejl pro slavného českého fotografa Jana Saudka jako součást originální kolekce Absolut. V průběhu následujících deseti let Roman měnil recepturu jemným dolaďováním poměru ingrediencí, použitou ozdobou a metodou, jak si tento drink nejlépe vychutnat. Výsledkem je nejlepší požitek z jedinečného koktejlu, který dnes Cloud 9 sky bar & lounge nabízí.


MICHAL BUČEK – šéfkuchař Cloud 9 sky bar & lounge

MB

Michal Buček pochází z českého Bohumína. O kariéře kuchaře se rozhodl již na střední škole a hned po maturitě se přestěhoval do Prahy, aby vstoupil do světa pražských restaurací. Po sedmi letech sbírání zkušeností se z Michala stal šéfkuchař v restauraci Giardino Enoteca con Cucina, zaměřené na balkánskou a středomořskou kuchyni. V této restauraci měl čest se podílet na vytváření menu a více si osvojit práci s rybami. Michal je také spoluautorem menu restaurace El Burger Pub.

Přidat se k týmu zkušených kuchařů hotelu Hilton Prague pokládá Michal za velkou čest. Jeho mentorem zde je šéfkuchař hotelu Franco Luise, který čerpá ze svých bohatých zkušeností a znalostí. Michal rád předává své vědomosti mladým lidem a je jedním z nejmladších lektorů kurzů vaření dotovaných z evropských fondů a zároveň vedoucím kurzu zážitkové kuchyně.

 

Zdroj, foto: bestcg; Hilton Prague

19. květen 2019
Dnes má svátek Ivo

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek