Balzámové octy VOM FASS

Balzámové octy VOM FASS

www.vomfasspraha.cz

Balzámové octy jsou kulinářské speciality, které se vyrábí z ovocných octů a zahuštěné ovocné šťávy. V posledních letech se díky své příjemné chuti staly nedílnou součástí moderní gastronomie. Používají se pro dochucování salátů, drůbeže i pokrmů z červeného masa. Široké uplatnění nacházejí také jako základ osvěžujících míchaných nápojů a nealkoholických aperitivů. Málokdo přitom ví, že používáním balzámových octů potěšíme nejen naše chuťové pohárky, ale prospějeme celému organismu.  

Balzámové octy zlepšují trávení a potlačují chuť k jídlu. Navíc zrychlují spalování tuků, a proto jsou součástí řady redukčních diet. Díky vysokému obsahu draslíku, fosforu a hořčíku pomáhají regulovat hladinu cholesterolu a přispívají ke snižování krevního tlaku. A vzhledem k obsahu antioxidantů pomáhají při detoxikaci organismu.

Tipy VOM FASS „rovnou ze sudu“

Calamansi aperitiv
Ingredience:
1 cl calamansi balsamica VOM FASS, 1 cl granadiny VOM FASS, 20 cl jemně perlivé minerálky, led, plátky limetky
Postup:
Do sklenice nalijte calamansi balsamico, grenadinu a dolijte minerálkou. Přidejte několik kostek ledu a dva plátky limetky. Pro přípravu alkoholové varianty můžete použít místo minerálky Prosecco.

Calamansi

Calamansi Margarita
Ingredience:
5 cl tequily, 1 cl citronové šťávy, 4 cl calamansi balsamica VOM FASS, 1 cl cukrového sirupu, plátek limetky
Postup:
Smíchejte všechny ingredience dohromady a nalijte do sklenice naplněné ledem. Ozdobte plátkem limetky.

Malinový fizz
Malinovo - mangový fizz
Ingredience:
1 cl malinového balzámového octu VOM FASS, 1 cl mangového balsamica VOM FASS, 20 cl chlazené minerálky, plátek limetky, hrst malin, snítka máty na ozdobu
Postup:
Do sklenice dejte opláchnuté maliny, přidejte octy a dolijte minerálkou. Ozdobte plátkem limetky a snítkou máty.

 

Calamansi aperitiv
Ingredience: 1 cl calamansi balsamica, 1 cl granadiny, 20 cl jemně perlivé minerálky.
Postup: Smíchejte všechny ingredience ve vysoké sklenici. Pro přípravu alkoholové varianty můžete použít místo minerálky Prosecco.
Calamansi balsamico je vyráběné podle vlastní receptury VOM FASS ze zralých citrusových plodů calamansi z Filipín, vinného octa a cukru. V jeho chuti se snoubí sladké, kyselé a hořké tóny s příchutí máty. Skvěle dochutí salátové dresinky, omáčky a vychutnáte si ho jako nealkoholický aperitiv.

Malinový aperitiv
Ingredience: 1 cl malinového octového balzámu, 1 cl malinového sirupu, 20 cl jemně perlivé minerálky
Postup: Smíchejte všechny ingredience ve vysoké sklenici.
Malinový octový balzám je specialita z malinového octa a zahuštěné malinové šťávy. Použitý malinový ocet je vyrobený ze 100% malinového vína. Používá se pro dochucení zelených salátů, ovocných salátů, exotických omáček a pokrmů ze zvěřiny. Vhodný i jako nealkoholický aperitiv.

Fíkové balsamico + olivový olej
Fíkové balsamico se vyrábí v manufaktuře VOM FASS ze zahuštěné fíkové šťávy a fíkového octa. Využijete ho pro dochucení omáček, salátových dresinků, moučníků nebo jako dip k sýrům. Vynikající je v kombinaci s olivovým olejem ale i jako součást nealkoholických aperitivů.

Datlové balsamico + sýr
Datlové balsamico se vyrábí ze zahuštěné datlové šťávy a datlového octa. V jeho chuti se snoubí sladká chuť datlové šťávy s kyselou chutí datlového octa. Je výborným základem pro salátové dresinky, skvěle dochutí omáčky a zjemní dezerty. Můžete jej využít jako dip k sýrům nebo nealkoholický aperitiv.

Jablečné balsamico
Tato octová specialita z jablečného octa a zahuštěné jablečné šťávy zraje v dubových sudech. Tento delikátní produkt z jablečného octa a zahuštěné jablečné šťávy, který pochází z octové manufaktury VOM FASS, je zušlechtěný zráním v dubových sudech. Získá si vás intenzivním ovocným aroma a hustou konzistencí. Používejte ho k dochucení omáček a dresinků, salátů a pokrmů z drůbeže. Smícháním s minerální vodou vyrobíte skvělý osvěžující nápoj.

Medový tonic
Ingredience: plátek citronu, 1 lžička cukru, 1 lžička medového balsamica, 20 cl toniku, led
Postup: Okraj sklenice potřete citrónem a obalte v cukru. Sklenici naplňte do poloviny ledem, přidejte medové balsamico a dolijte tonikem.
Pro přípravu alkoholové varianty vynechte led a přidejte 2 cl irské whisky.
Medové balsamico je octová specialita z lesního květového medu a octa. Přidáním tohoto balsamica z domácí manufaktury VOM FASS získají vaše marinády, salátové dresinky a omáčky jemnou medovou příchuť. Asijským pokrmům dodá typickou sladkokyselou příchuť. Můžete jej použít jako nealkoholický aperitiv.

 

 

Zdroj, foto: www.vomfasspraha.cz

20. květen 2019
Dnes má svátek Zbyšek

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek