Značky kvalitních potravin na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2018

Značky kvalitních potravin na veletrhu
FOR GASTRO & HOTEL 2018

 

 

Od 4. října do neděle 7. října se v Praze koná veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018, který potěší zejména příznivce kulinářských specialit, aktuálních trendů v gastronomii i zajímavých soutěží. Akce jako stvořená pro kvalitní potraviny, které samozřejmě nebudou chybět. Představí se 12 výrobců oceněných značkou Regionální potravina i Klasa a nabídnou to nejlepší ze své produkce.


FOR GASTRO & HOTEL 2018 se koná ve dnech 4. až 7. října na výstavišti PVA EXPO Praha – Letňany. Návštěvníci se mohou těšit na speciality a aktuální trendy v gastronomii, přednášky, workshopy i atraktivní odborné soutěže. Soutěžit se bude v nejrůznějších odborných „disciplínách“. Umělecké kousky našich cukrářů mohou návštěvníci obdivovat při soutěži Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup, nadějné juniory sledovat při klání o pivního specialistu, barmana, nebo teatendera, tedy mistra v přípravě čaje. Podívanou bude určitě i soutěž pokojských o co nejlépe a nejrychleji ustlanou postel. Na veletrhu se můžete také naučit zábavnou formou správné zásady čepování, dozvědět se hodně informací o pivu a porozumět výrazům „na hladinku“, „čochtan“, „šnyt“ či “mlíko. Lákadel zde bude opravdu hodně.

 

Veletrh je určitě ideální příležitost pro představení a ochutnání kvalitních potravin. Dvanáct výrobců zde bude prezentovat své výrobky oceněné značkami KLASA a Regionální potravina. Jejich nabídka bude pestrá. Své si mezi oceněnými výrobky najdou jak milovníci sladkého pečiva či masných výrobků, tak i vyznavači něčeho pálivějšího. Návštěvníci najdou výrobce v hale č. 7, jejich seznam uvádíme v tabulce na následující straně.


O Regionální potravinu se každým rokem soutěží v jednotlivých krajích v rámci devíti kategorií. Značka podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin již devět let. Spotřebitelé si mohou v současné době vybírat z 525 oceněných produktů. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz

 

Národní značku kvality KLASA získávají mimořádně kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky už od roku 2003. Logo slouží zákazníkům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti najdou spotřebitelé značku u 980 produktů. Více informací je na stránkách www.eklasa.cz

 

Obě značky uděluje Ministerstvo zemědělství, administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond.



Seznam výrobců kvalitních potravin na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2018:

Výrobce                              Výrobky
Magdaléna Válková               vinný mošt
Andělka spol., s.r.o.              cukrářský výrobek Andělka
BILBO Šmak, s.r.o.               masné výrobky - pečeně
TILAPIA, s.r.o,                      výrobky z ryb, filet
Lihovar Lžín, spol. s.r.o.        pálenky
Chovaneček, s.r.o.                fermentované masné výrobky
Ing. Josef Elis                      pekařství    chléb, tyčinky, koláčky
Corax Trading, s.r.o.             jerky
Biogas Bohemia spol. s r.o.   rostlinné oleje
efko.cz, s.r.o.                       okurky, feferony, křen
KAND, s.r.o.                        omáčky
Oldřiška Foffová                  řepný sirob

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.

23. říjen 2018
Dnes má svátek Teodor

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek