Green Kitchen a neodolatelný čokoládový koláč

David Frenkiel a Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich kultovní blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na celém světě k přípravě mimořádně chutných vegetariánských jídel, prospěšných tělu i duši. V roce 2013 ve Velké Británii poprvé vyšel bestseller The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den s více než stovkou oblíbených receptů Davida a Luise.

 

Kuchařka The Green Kitchen vyšla v srpnu 2018, 250 stran, doporučená cena 499 Kč.


Čokoládový koláč s řepou

gks chocolatebeetcake1

Ingredience na 10 porcí

150 ml extra panenského olivového oleje
120 ml javorového sirupu nebo tekutého medu
50 g tmavé čokolády nalámané na kousky (75%)
250 g syrové červené řepy nebo asi 3-4 nastrouhané středně velké řepy
3 vejce
200 g světlé hladké špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
5 lžic kakaa
špetka mořské soli
1 lžíce strouhaného kokosu

 

POSTUP:

Troubu předehřejte na 180 ℃
Na velmi nízkém stupni zahřejte olej v hrnci. Přidejte javorový sirup a čokoládu a promíchejte, až bude čokoláda rozpuštěná. Sejměte z plamene. Přihoďte nastrouhanou řepu a promíchejte. Vejce rozklepněte do malé misky a pak přidejte do hrnce. Do jiné mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl a vmíchejte do hrnce k řepné směsi.
Bábovkovou, věncovou  nebo koláčovou formu o průmětu 20 cm vymažte trochou oleje. Boky vysypte kokosem, aby se těsto nepřichytilo. Do formy vlijte těsto a koláč pečte 25-30 minut, nebo až lehce ztmavne a na povrchu trochu popraská, ale uvnitř bude ještě trochu lepkavý. Nechte ho chladnout 15 minut ve formě a pak opatrně vyklopte. Chutná skvěle ještě zatepla, ale vychladlý uchováte 2-3 dny v ledničce.

 

Chutná skvělě - dobrou chuť

 

Zdroj, foto: https://kitchenette.cz/

 

 

14. listopad 2018
Dnes má svátek Sáva

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek